Προβληματισμό προκάλεσε στον Ολυμπιακό το αποτέλεσμα στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό αλλά και η αγωνιστική εικόνα της ομάδας, καθώς οι Πειραιώτες προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ, διπλασίασαν τα τέρματά τους και όλα έδειχναν ότι θα κλείδωναν νωρίς τη νίκη και με μεγάλο σκορ.

Αλλά υπήρξε μια αδικαιολόγητη καθίζηση μετά το 2-0, με αποτέλεσμα οι Πράσινοι τής Βοιωτίας να το εκμεταλλευτούν, να κερδίσουν χώρο στο γήπεδο και να τελειώσουν το παιχνίδι με 2-2. Προς τιμήν του ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν άφησε την ομάδα του εκτεθειμένη - Αντίθετα πήρε μεγάλο μερίδιο ευθύνης πάνω του, μιλώντας με φορτισμένες λέξεις, αλλά παράλληλα με αυτόν τον τρόπο έδειξε την εμπειρία που έχει αλλά και την αξιοπρέπειά του ως προπονητής.

Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό αφορά στον τομέα της δημιουργίας, που είναι κάπως προβλέψιμος και χωρίς παιχνίδι από τον άξονα, με αποτέλεσμα η ομάδα να μην μπορεί να βρει τις κατάλληλες λύσεις για να φτάσει την μπάλα μπροστά. Φυσικά εδώ έχει σημασία να θυμηθούμε ότι από το περσινό ρόστερ απουσιάζουν τρεις βασικοί άξονες της ευρωπαϊκής επιτυχίας: Όρτα, Ποντένσε και Φορτούνης.

Κι αν ο πρώτος ήταν φουλ χρήσιμο εργαλείο αλλά όχι κάποιος παίκτης που μπορούσε με τις ενέργειες του να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα, οι αλλοι δύο ήταν ακριβώς τέτοιοι. Και μπορεί να υπάρχει το σενάριο που τους θέλει αμφότερους να επιστρέφουν στο Λιμάνι τον προσεχή Γενάρη ή το καλοκαίρι του 2025, αλλά το ζήτημα είναι τι γίνεται τώρα. Όχι τόσο στη θέση του εξτρέμ, που υπάρχουν λύσεις, όσο στον αρτίστα πίσω από τον φορ που μπορεί να περάσει κάθετες κ.λπ.

Παίκτης με τα στοιχεία τού Φορτούνη, δηλαδή, αν και ένας τέτοιος ήρθε στο παρά πέντε πριν κλείσει το παράθυρο των ελεύθερων μεταγραφών: Ο Γιαζίτσι μπορεί να γίνει αντι-Φορτούνης, αλλά με βάση όσα είδε στο φιλικό με τον Ατρόμητο ο Μεντιλίμπαρ, ο διεθνής Τούρκος άσος χρειάζεται χρόνο για να ποντάρει πάνω του για ολόκληρο 90λεπτο. Σαφώς έχει την ποιότητα για να σταθεί με αξιώσεις 30-40 λεπτά για την ώρα, αλλά εδώ μιλάμε για τον Ολυμπιακό που κάνει πρωταθλητισμό σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Για αυτό ο Μεντιλίμπαρ βλέπει όλο και περισσότερο στη θέση τού Φορτούνη τον Σέρτζιο Ολιβέιρα - Αν και ο Πορτογάλος πλην κάποιων ματς με τη φανέλα της Πόρτο στη θέση 10, δεν έχει παίξει σε άλλη θέση πλην του 8 στην καριέρα του. Μάλιστα, στα 2-3 ματς που προσπαθησε να του δώσει τη φανέλα του αντι-Φορτούνη ο Ισπανός τεχνικός, ο Σέρτζιο δεν θα έλεγε κάποιος ότι έκανε τη διαφορά. 

Το ρεπορτάζ από του Ρέντη όμως αναφέρει ότι ο Μεντιλίμπαρ θα επιμείνει σε αυτό το πλάνο, καθώς έτσι προσθέτει ποιότητα στην 11άδα και δεν επηρεάζει το δίδυμο Έσε-Μουζακίτη στα χαφ. Τυπικά, δηλαδή, ο Ολιβέιρα στο εξής θα κάνει τα ρεπό του Τσικίνιο, που είναι ο πιο πρωθημένος αυτή τη στιγμή στα χαφ. Για την ώρα δεν φαίνεται ότι το "έχει" ιδιαίτερα, αλλά καμία από τις θερινές μεταγραφές δεν φωνάζει παρών στην 11άδα μέχρι στιγμής. Πολύ περισσότερο ένας παίκτης που στα 32 του καλείται να αναλάβει άλλον ρόλο.

Παρόλα αυτά δεδομένα έχει την ποιότητα για να το καταφέρει και, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, φαίνεται ότι έχει προτεραιότητα σε σχέση με τον Γιαζίτσι που αποκτήθηκε για αυτόν ακριβώς τον λόγο...

Intime