Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το παιχνίδι του Europa League με τη Μάλμε και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ζήτησε σταθερότητα από τους παίκτες του και όχι άλλα σκαμπανεβάσματα.

Στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (23/10) ο Βάσκος προπονητής, με αφορμή την πρόσφατη απρόσμενη ισοπαλία με τον Λεβαδειακό, ρωτήθηκε για το αν είναι προβληματική η νοοτροπία των παικτών του, απαντώντας σχετικά: «Δεν είναι πρόβλημα συμπεριφοράς, ούτε ότι όλοι χάνουν τη συγκέντρωσή τους ταυτόχρονα. Δεν έχουμε συλλογικό πρόβλημα.

Πρέπει να γίνουμε πιο σταθεροί. Για να κερδίσεις ένα πρωτάθλημα ή μια ευρωπαϊκή διοργάνωση, πρέπει να είσαι πιο σταθερός. Δεν μπορείς να συνεχίσεις να χάνεις βαθμούς στο πρωτάθλημα. Πρέπει να είμαστε πιο σταθεροί. Να μην έχουμε σκαμπανεβάσματα. Δεν μπορούμε στο ένα ματς να είμαστε συγκεντρωμένοι και σε κάποιο άλλο όχι».

Από εκεί και πέρα, δήλωσε:

Για το τι πρέπει οι παίκτες του να κάνουν εν όψει Μάλμε: «Να δείξουμε τον καλό μας εαυτό. Εάν δείξουμε ένα καλό πρόσωπο, θα έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να κερδίσουμε. Εάν είμαστε συγκεντρωμένοι και δυνατοί, έχουμε τις προϋποθέσεις για να νικήσουμε. Εάν όχι, δεν νομίζω ότι θα νικήσουμε».

Για τη Μάλμε: «Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. είναι πρώτη στο σουηδικό πρωτάθλημα. Κάνει εξαιρετική δουλειά. Μας αρέσει που θα παίξουμε με εκείνους και αυτοί που θα παίξουν με εμάς. Πιστεύω ότι αύριο θα είναι ένα ωραίο παιχνίδι».

Για το πού θα κριθεί το παιχνίδι: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι ιδιαίτερο που θα κρίνει το παιχνίδι. Ίσως αυτός που θα σκοράρει πρώτος θα έχει ένα πλεονέκτημα για τη νίκη. Μέσα σε ένα παιχνίδι, όμως, μπορούν να συμβούν διάφορα πράγματα. Αυτός που θα εφαρμόσει αυτό που θέλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, θα είναι αυτός που θα κερδίσει το παιχνίδι».

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ
InTime/ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Για το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του: «Όσους και εάν έχω διαθέσιμους, θα παίξουν 11+5 που θα μπουν στη διάρκεια του αγώνα. Είναι καλό ότι δεν έχουμε απουσίες, όμως σημασία έχει οι 11 που θα είναι μέσα στον αγωνιστικό χώρο να είναι συγκεντρωμένοι. Αύριο βέβαια πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι και είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να χάσει τη συγκέντρωσή του. Όσοι είναι μέσα στον αγωνιστικό χώρο πρέπει να κάνουν αυτό που ξέρουν».

Από πλευράς παικτών μίλησε ο Ζέλσον Μαρτίνς, τονίζοντας ότι νιώθει πολύ καλά μετά τον τελευταίο τραυματισμό που είχε.

Αναλυτικά, όσα ειπώθηκαν:

Πώς περιμένεις το παιχνίδι με τη Μάλμε σε μία δύσκολη έδρα και ειδικά μετά το ματς με τον Λεβαδειακό;

«Περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι όπως όλα. Πρέπει να μπούμε με σκοπό να το κερδίσουμε. Αυτό που συνέβη στο προηγούμενο παιχνίδι δεν έχει σημασία και δεν το σκεφτόμαστε. Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι οι τρεις βαθμοί και πώς θα τους κερδίσουμε».

Με την Μπράγκα ήσουν εξαιρετικός και η Μάλμε παίζει ανοιχτό ποδόσφαιρο. Είναι αυτό το στυλ παιχνιδιού που ταιριάζει στα δικά σου χαρακτηριστικά;

«Μου αρέσει να παίζω σε όλα τα ματς και όλα θέλω να είμαι το ίδιο καλός. Σε κάποια ματς δεν βγαίνει τόσο πολύ, αλλά σκοπός μου είναι να βοηθάω την ομάδα να παίρνει τους τρεις βαθμούς».

Ο Ζέλσον Μαρτίνς
InTime/ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Προέρχεσαι από έναν τραυματισμό, θα θέλαμε να μας πεις σε κατάσταση βρίσκεσαι. Επίσης, έχεις να σκοράρεις στην Ευρώπη από το 2021, αισθάνεσαι ότι έχει έρθει η ώρα;

«Νιώθω πολύ καλά, προπονήθηκα καλά με την ομάδα. Αισθάνομαι πολύ καλά. Αυτό που θέλω είναι να νιώθω καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αν νιώσω καλά, τότε το γκολ θα έρθει».

Τι διαφορετικό μπορούμε να περιμένουμε από εσάς σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια με Λυών και Μπράγκα;

«Η ιδέα του παιχνιδιού μας είναι ίδια ανεξαρτήτως του αντιπάλου. Ωστόσο, η διαφορά με την Μπράγκα είναι ότι παίζαμε εντός έδρας. Πρέπει να προσαρμοστούμε στις συνθήκες και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι όπως με την Μπράγκα».