Το 2-2 με τον Λεβαδειακό ήταν σοκαριστικό για τον Ολυμπιακό. Σοκαριστικό και ως αποτέλεσμα αλλά και για τον τρόπο που ήρθε, μια διαφαινόμενη εύκολη νίκη (2-0 στο 21ο λεπτό...) μετατράπηκε σε... εφιάλτη για τους ερυθρόλευκους. Και από το χειροκρότημα στο φινάλε του α' ημιχρόνου ο κόσμος έφτασε στην αποδοκιμασία στο φινάλε.

Ό,τι έγινε, έγινε. Δεν γυρίζει πίσω. Ο Χοσέ Λουΐς Μεντιλίμπαρ δέχθηκε (δίκαια) σημαντικό μερίδιο κριτικής για επιλογές του στο ματς της Κυριακής όπως, βεβαίως, βάρος έπεσε και στους παίκτες που ατομικά έδειξαν να... κατεβάζουν τον διακόπτη μετά το 2-0 και να υπολειτουργούν. Π.χ. το πέναλτι που κάνει ο Ντόη είναι αχρείαστο, χαζό. Ο Ρόντινεϊ ήταν απών από τη θέση του, του δεξιού μπακ δηλαδή, και στα δύο γκολ. Ο Έσε ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό. Η λίστα είναι μεγάλη.

Επειδή λοιπόν προηγήθηκε αυτό το ματς γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι για τον Ολυμπιακό το ματς της Πέμπτης με τη Μάλμε για το Europa League αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα. 

Όλοι θέλουν μια αντίδραση σ' αυτή την απαράδεκτη εικόνα κόντρα στον Λεβαδειακό από το ημίωρο και μετά. Όχι ότι έχει σχέση το ένα με το άλλο απλά είναι το αμέσως επόμενο ματς και οι εντυπώσεις παίζουν το ρόλο τους.

Ο Μεντιλίμπαρ δήλωσε μετά τον Λεβαδειακό σίγουρος ότι δεν υπάρχει περίπτωση η ομάδα του να παρουσιαστεί κόντρα στη Μάλμε όπως με τον Λεβαδειακό μετά το 30ο λεπτό. Κατά κάποιο τρόπο δηλαδή παραδέχθηκε ότι οι παίκτες του... διάλεξαν ματς. Θεώρησαν ότι... έβγαλαν την υποχρέωση με το 2-0 και ύστερα κράτησαν δυνάμεις για τους Σουηδούς. 

Αν συνέβη είναι χειρότερο και από την ίδια την κακή εικόνα... Γιατί ο Ολυμπιακός δεν διαλέγει ματς. Θα φανεί όπως και να 'χει το βράδυ της Πέμπτης κόντρα στη Μάλμε. Αν ο Ολυμπιακός είναι σαφώς βελτιωμένος και συνεπής σε απόδοση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα θα επιβεβαιωθεί ο Μεντιλίμπαρ αλλά και η κακή νοοτροπία των παικτών.

Ίσως αυτό βέβαια να είναι που μπορεί και να οδηγήσει τον Ισπανό τεχνικό σε μία ή παραπάνω αλλαγές / εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα. Ζυγίζει αρκετά τα τελευταία 24ωρα αφού δεν ήταν λίγα εκείνα που δεν του άρεσαν τόσο κατά τη διάρκεια του ματς με τον Λεβαδειακό όσο και μετά. Ο 63χρονος κόουτς έβγαλε μάλιστα ήδη την αποστολή (προσχέδιο αποστολής για την ακρίβεια) για τη Σουηδία, την ανακοίνωσε εσωτερικά στους ανθρώπους της ομάδας την Δευτέρα και θα ανακοινωθεί επισήμως την Τετάρτη που θα αναχωρήσει για την εκτός έδρας αναμέτρηση.

Ο Μεντιλίμπαρ έχει σ' αυτή και τον νεαρό Μπακούλα που εδώ και μέρες έχει αποφασίσει να του δώσει ευκαιρίες όπως σε Μουζακίτη και Κωστούλα (σ.σ.: δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα τον βάλει να παίξει κόντρα στη Μάλμε αλλά από την άλλη ας μην το αποκλείσουμε...) και την περασμένη Κυριακή δεν ήταν σε θέση να παίξει αφού κάποιος έπρεπε να... θυσιαστεί και να ενισχύσει την Κ19.

Στην αποστολή θα είναι φυσικά τόσο ο Ρέτσος (του οποίου η ενόχληση στο γόνατο ήταν επιπόλαιη αλλά αρκετή για να φοβίσει το ιατρικό τιμ και να πουν στον Μεντιλίμπαρ να το σκεφτεί καλά πριν τον επιλέξει για την αποστολή με τον Λεβαδειακό) όσο και οι Ζέλσον και Γουΐλιαν. Και οι δύο τελευταίοι επίσης είχαν μείνει εκτός αποστολής με τον Λεβαδειακό επειδή το ιατρικό τιμ εμφανίστηκε διστακτικό φοβούμενο τυχόν υποτροπές.

Αναφορικά με τον Ζέλσον ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει αρκετά στο να είναι 100% διαθέσιμος αφού θέλει να του δώσει φανέλα βασικού καθώς θεωρεί ότι το ματς του ταιριάζει και μπορεί να είναι βαρόμετρο στην προσπάθεια για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός στη Σουηδία. Για να δούμε...

***Εκτός αποστολής είναι ο Μπιανκόν λόγω ίωσης εκτός αν το βράδυ της Τρίτης υπάρξει εντυπωσιακή βελτίωση της υγείας του.