Σε… κακό βγήκε η επιστροφή του Αντρέ Όρτα στην Ελλάδα, έστω και σαν αντίπαλος, καθώς μετά το Ολυμπιακός – Μπράγκα και το μοιραίο του λάθος στο 1-0, δεν… ξαναείδε 11αδα!

Ο προπονητής του, Κάρλος Καρβαλιάλ, του έστειλε μάλιστα προ ημερών και δημόσια μήνυμα, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Έμεινε εκτός (στο Ντραγκάο), αλλά κλήθηκε. Αυτή ήταν η πρόθεση, δεν είναι εκτός, αλλά πρέπει να σκεφτεί. Αυτές οι στιγμές είναι απαραίτητες για προβληματισμό, φτάνοντας στον πάτο για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε πιο δυνατοί. Του μίλησα, είχε μια κακή μέρα, δεν περνούσε καλές εβδομάδες, όμως δεν ήταν εκτός ομάδας. Όταν του δοθεί η ευκαιρία, ελπίζω να έρθει ένας ανανεωμένος Αντρέ, αν όχι, δεν έχει σχεδόν καμία πιθανότητα να παίξει ή να κληθεί. Όποιος το αξίζει θα παίξει».

Όλα αυτά, μαζί και η νέα δήλωσή του αδερφού του και συμπαίκτη του, πως στην Ελλάδα ήταν περνούσε καλά και ήταν χαρούμενος, προφανώς κι έφτασαν μέχρι το Λιμάνι και… άναψαν φωτιές. Ο Όρτα ήταν άλλωστε η μεγάλη «καψούρα» του Μεντιλίμπαρ το καλοκαίρι, τον ζήτησε από την διοίκηση και έγιναν τα πάντα για να έρθει ξανά πίσω, όμως η άφιξη του Καρβαλιάλ στην Μπράγκα τα… τίναξε όλα στον αέρα. Ο πρώην κόουτς των Πειραιωτών χαρακτήρισε απαραίτητη την παραμονή του και επέμενε ώστε η διοίκηση να μην δεχθεί καμία από τις προτάσεις του Ολυμπιακού.

Τώρα όμως, τα δεδομένα αρχίζουν να αλλάζουν. Ο παίκτης είναι δυσαρεστημένος με τα… καψόνια του προπονητή του, δεν του αρέσει τα όσα λέγονται δημόσια για αυτόν και παράλληλα ξέρει πως στην Ελλάδα υπάρχει μία φανέλα βασικού που τον περιμένει.

Ο Ολυμπιακός προφανώς και τον έχει ανάγκη και είναι πρόθυμος να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή και ίσως λόγω των εξελίξεων και με λιγότερα χρήματα από αυτά που ζητούσαν το καλοκαίρι. Ο παίκτης είναι «σύμμαχος» και όσο περνούν οι μέρες το όνομά του ανεβαίνει στη μεταγραφική λίστα. Θα μπορούσε να ήταν ο πρώτος που θα έκανε… σεφτέ τον Γενάρη!