O Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε στην συνέντευξη Τύπου της Τούμπας μετά την ισοπαλία με την Πλζεν και σχολίασε το κακό όπως δήλωσε ο ίδιος πρώτο μέρος της ομάδας του, την προσαρμογή των νέων παικτών αλλά και το τι άλλαξε για να έρθει η μίνι-ανατροπή του Δικεφάλου.

Μάλιστα, αποχωρώντας από την αίθουσα και χωρίς να κάνει κάποιο σχόλιο για την ποινή που του επιβλήθηκε (23 ημέρες απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους) και απευθυνόμενους στους δημοσιογράφους είπε: «Θα σας δω ξανά τον Νοέμβριο, θα τα πούμε τότε».

Αναλυτικά όσα είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην συνέντευξη Τύπου του γηπέδου της Τούμπας:

Για το τι δεν πήγε καλά μέχρι το 70ο λεπτό και ήταν άνευρη η ομάδα:

«Δεν έχω εξήγηση. Συμβαίνει σε παιχνίδια, σε συγκεκριμένα παιχνίδια να υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις. Δεχτήκαμε γκολ στα πρώτα λεπτά, που βέβαια ήταν οφσάιντ αλλά αυτή η φάση μας σόκαρε και δεν είχαμε καλή εικόνα αμυντικά, ήταν ένα... θέμα για εμάς. Ήταν ένα κάκιστο πρώτο μέρος που δεν θυμάμαι άλλο τέτοιο. Φοβόμασταν να παίξουμε την μπάλα προς τα μπρος και συνέχεια γυρνούσαμε την μπάλα πίσω, δεν είχαμε αυτοπεποίθηση. Παίξαμε με μεγάλες μπαλιές και είχαμε μεγάλο κενό ανάμεσα στην επίθεση και το κέντρο, για αυτό δεν μπορέσαμε να πάρουμε τις δεύτερες μπάλες από τις απομακρύνσεις. Αυτός ο τρόπος δεν μας βοήθησε να λειτουργήσουμε καλά επιθετικά. 

Κρατάω την αντίδραση της ομάδας, το σημαντικότερο είναι αυτό. Δεν έχει σημασία το πότε βγήκε η αντίδραση για μένα, αλλά ότι βγήκε από την ομάδα. Θα μας βοηθήσει πολύ το σημερινό παιχνίδι. Μετά την αποβολή του παίκτη της Βικτόρια, γίναμε περισσότερο επιθετικοί και άλλαξε το μομέντουμ του ματς.

Είμαι απογοητευμένος από το πρώτο μέρος και από τον τρόπο που έπαιξε η ομάδα, αλλά κρατάω την αντίδραση στο δεύτερο μέρος. Είμαι χαρούμενος και με κάνει αισιόδοξο πως φάνηκε μια ακόμα φορά πως είμαστε μια ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ. Η κατάσταση των προηγούμενων δυο αγώνων στην διοργάνωση μας έκανε να έχουμε κακή προσέγγιση στο ματς αυτο. Έχουμε παίξει καλά στην Ευρώπη αλλά δεν έχουμε πάρει αποτέλεσμα, αλλά το σημερινό πρέπει να γινει παράδειγμα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, κάναμε σήμερα. Να παίξουμε μέχρι το τέλος διεκδικώντας ότι περισσότερο μπορούμε. Να δώσουμε μάχη για το αποτέλεσμα». 

Το αν σκέφτεται να αλλάξει σχηματισμό για ένα 3-5-2 μιας που το ρόστερ μπορεί να το υποστηρίξει:

«Σε αυτή την στιγμή, σε αυτή την κατάσταση θα μπορούσε να μας βοηθήσει. Αν συγκρίνω τα 20 λεπτά σήμερα με τα 20 λεπτά με την Στεάουα, δημιουργήσαμε περισσότερο. Πολύ καλές συνεργασίες που βγήκαν από τα δεξιά με τον Αντρίγια και τον Ντεσπόντοφ, ενώ είχαν καλή συνεννόηση οι Τσάλοβ και Τισουντάλι. Από τον Τσάλοβ είδαμε βελτίωση στις επαφές του με την μπάλα και στις αποφάσεις εκτός περιοχής. 

Είναι μια επιλογή ναι, ένα τέτοιο σχήμα, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε πως αυτή η καλή δουλειά των παικτών πρέπει να συνεχιστεί. Υπάρχουν παίκτες που χρειάζονται χρόνο και δεν έχουμε προσαρμοστεί ακόμα στο 100%. Δουλεύουμε σαν γκρουπ, είμαστε μια ενωμένη ομάδα αλλά χρειάζονται κάποιοι παίκτες περισσότερο χρόνο σε σχέση με άλλους. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ένα ζήτημα συνεννόησης στο κέντρο. Όλα είναι θέμα χρόνου. Η δουλειά που κάνουν τα παιδιά είναι πολύ μεγάλη και χρειάζεται απλά η προσαρμογή. 

Είδαμε την βελτίωση του Τισουντάλι σε σχέση με την εικόνα του στα πρώτα ματς που έπαιξε, ότι είναι πιο κοντά με την ομάδα και παίρνει καλύτερες αποφάσεις με την μπάλα στα πόδια. Είμαι χαρούμενος που υπάρχει αυτή η εξέλιξη και όλη η αυτή η δουλειά βελτιώνει σε άμυνα και επίθεση παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι. Αυτή την στιγμή υπάρχει ένα κενό σε παίκτες που ήρθαν φέτος και σε παίκτες που ήταν στην ομάδα από τα προηγούμενα χρόνια. 

Για το αν το προβληματίζει η εικόνα του Μπακαγιόκο και για τις αλλαγές που θα μπορούσαν να γίνουν στο ημίχρονο:

«Δεν υπήρχε λόγος για αλλαγή στο ημίχρονο ειδικά μετά από όσα είπαμε.  Μετά τα όσα είπαμε στο ημίχρονο, περίμενα να βγάλουμε μια αντίδραση στο ματς. Δεν ήμασταν σε καλό βράδυ γενικότερα, έπρεπε να υποφέρουμε, να τρέξουμε δυο φορές περισσότερο από τον αντίπαλο για να πάρουμε κάτι από το ματς.

Δεν με προβληματίζει η κατάσταση του Μπακαγιόκο. Ξέρω ότι είναι ένας παίκτης με ποιότητα, δεν έχει κάνει καλοκαιρινή προετοιμασία και αυτό δεν τον βοηθάει. Χρειάζεται αυτοπεποίθηση από όλους μας και χρόνο. Δεν μας «επιτρέπεται» να χάσουμε κανένα ποδοσφαιρική σε μια περίοδο με τόσα συνεχόμενα παιχνίδια μέσα σε λίγες τόσες ημέρες και για αυτό χρειάζονται όλοι οι παίκτες να είναι διαθέσιμοι».