Facebook Pixel Χιρόνα: Η Χιρόνα έχει τα φόντα να γίνει πρωταθλήτρια Ισπανίας (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-13 10:49:00

Η Χιρόνα έχει τα φόντα να γίνει πρωταθλήτρια Ισπανίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη

Τρελαίνει κόσμο στη LaLiga και η η χρηματιστηριακή της αξία έχει φτάσει στον ουρανό.

Η Χιρόνα συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις στο ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και μετά τη νίκη της στη Βαρκελώνη επί της Μπαρτσελόνα οδηγεί την κούρσα της La Liga και είναι το μεγάλο φαβορί για να σηκώσει στο τέλος της χρονιάς το τρόπαιο.

Στα ύψη η χρηματιστηριακή της αξία

Η καταλανική ομάδα έχει 41 βαθμούς έπειτα από 16 αγώνες, τους ίδιους που είχε και η Ατλέτικο Μαδρίτης τη σεζόν 2020-21 και η Μπαρτσελόνα την αγωνιστική περίοδο 2022-23 όταν και κατέκτησαν τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Η Χιρόνα δεν κόστισε πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ και τώρα η χρηματιστηριακή της αξία ξεπερνά τα 161 εκατομμύρια ευρώ.

Σκοράρει και νικάει εκτός έδρας

Επίσης, είναι η ομάδα με τις περισσότερες νίκες στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με 13, δηλαδή έχει ένα περισσότερο από την Ίντερ και τη Ρεάλ Μαδρίτης .

Μόνο η Μπάγερν Μονάχου (44) και η Λεβερκούζεν (39) έχουν πετύχει περισσότερα γκολ από την αρμάδα του Μίτσελ, καθώς οι Καταλανοί με 38 γκολ ισοβαθμούν με Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν .

Η Χιρόνα συνεχίζει, επίσης, να είναι η καλύτερη ομάδα εκτός έδρας αφού πέτυχε την έβδομη νίκη της μακριά από τους φιλάθλους της στο Μονζουίκ. Αυτή η Χιρόνα είναι αεροπλάνο, κανείς δεν μπορεί να την σταματήσει...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags