Υπάρχει κάτι που αρέσει στον Λαμίν Γιαμάλ τόσο πολύ ή περισσότερο από το ποδόσφαιρο: το πιάτο που του ετοίμασε η μητέρα του όταν ήταν μικρός και του έδωσε την ενέργεια που χρειαζόταν για να παίξει. 

Το νέο αστέρι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου είναι 16 ετών και το όνομά του είναι Λαμίν Γιαμάλ, αλλά ποιος ξέρει σε ποιο βαθμό θα ήταν αν δεν έτρωγε αυτό που τρώει. Σε συνέντευξή του στο GQ παραδέχτηκε πρόσφατα ότι το αγαπημένο του φαγητό ήταν αυτό που του ετοίμασε η μητέρα του και αυτό του έδινε την απαραίτητη δύναμη για να πετύχει σε κάθε παιχνίδι: ρύζι με κοτόπουλο και σάλτσα φυστικιού.

Ανάμεσα στα πολλά φαγητά που συνθέτουν αυτό το ζουμερό πιάτο, υπάρχει ένα συγκεκριμένο που είναι απαραίτητο στη διατροφή του ποδοσφαιριστή και, στην πραγματικότητα, κάθε αθλητή: το ρύζι. 

Είναι μια καλή πηγή υδατανθράκων, επομένως η ενεργειακή του συμβολή είναι σημαντική. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι το κύριο καύσιμο για τους μυς κατά τη διάρκεια της φυσικής δραστηριότητας. Επομένως, είναι απαραίτητο να ακολουθείτε μια διατροφή πλούσια σε αυτά, η οποία για τον αθλητή θα πρέπει να αποτελεί περίπου το 60-65% της συνολικής ενέργειας για την ημέρα . Αυτές οι ποσότητες μας επιτρέπουν να διατηρήσουμε τα αποθέματα, με τη μορφή γλυκογόνου, απαραίτητα για τη σύσπαση των μυών.