Facebook Pixel Ούτε Μπαπέ, ούτε Βινίσιους: Ο καλύτερος ντριμπλέρ στην Ευρώπη είναι Κοσοβάρος (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-04 01:34:00

Ούτε Μπαπέ, ούτε Βινίσιους: Ο καλύτερος ντριμπλέρ στην Ευρώπη είναι Κοσοβάρος (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη
Ούτε Μπαπέ, ούτε Βινίσιους: Ο καλύτερος ντριμπλέρ στην Ευρώπη είναι Κοσοβάρος (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν θα πιστέψετε ποιος είναι στην κορυφή.

Ο καλύτερος ντριμπλέρ στην Ευρώπη άνω των 23 ετών είναι ο Εντόν Ζεγκρόβα, σύμφωνα με το «Wyscout» και το «CIES Football Observatory», μεταξύ των παικτών που έχουν παίξει τουλάχιστον 450 λεπτά στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα.

Ο αριστεροπόδαρος εξτρέμ της Λιλ έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τις 27 από τις 44 ντρίμπλες που έχει επιχειρήσει στη Ligue 1. Δηλαδή έχει ποσοστό επιτυχίας 61,36%. Ο Κοσοβάρος έλαμψε στη πρόσφατη νίκη επί της Μονακό με 2-0. 

Ο πρώην παίκτη της Βασιλείας υπέγραψε στη Λιλ τον Ιανουάριο του 2022 με αντάλλαγμα 7 εκατομμύρια ευρώ και ήδη φέτος έχει δύο γκολ και τέσσερις ασίστ στα 14 παιχνίδια που έχει παίξει. Ο Ζεγκρόβα γεννήθηκε στη Γερμανία, αλλά έμαθε να ντριμπλάρει στο Κόσοβο.

«Ξεκίνησα να παίζω στην Πρίστινα όταν ήμουν 5-6 χρονών. Οι άνθρωποι άρχισαν να λένε στον πατέρα μου: "Κοίτα τον γιο σου, έχει ταλέντο". Στο δρόμο είσαι ελεύθερος και κάνεις ότι θέλεις. Αυτό είναι σημαντικό για ταλαντούχους νεαρούς παίκτες. Όταν φτάνεις σε μια ομάδα, βρίσκεις έναν προπονητή που σου δίνει οδηγίες όλη την ώρα», είχε πει σε συνέντευξη του.

Μεγαλώνοντας με είδωλο τον Λιονέλ Μέσι, έχει την ντρίμπλα του ως «κληρονομιά» του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags