Ο Ισπανός, ένας εκ των πιο προβεβλημένων στην Αγγλία δημοσιογράφων ως ανταποκριτής του Sky στην Ισπανία, φτάνει να εφευρίσκει τρόπους για να ζητήσει από τους οπαδούς της Τσέλσι να κάνουν υπομονή, να περιμένουν να δουν την Τσέλσι που προσπαθεί να τους δείξει ο Μπενίτεθ προτού αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν να τον γιουχάρουν ή αν θα τον αποδεχθούν.
 
Από προχθές, όταν εμφανίστηκε στα media μια φωτογραφία του Μπενίτεθ από το ματς με τη Φούλαμ, η οποία τον απεικονίζει να κάνει από τον πάγκο τη χειρονομία με το μεσαίο δάχτυλο, έπεσαν κι άλλα ξύλα στη φωτιά. Οσοι εναντιώνονται στην παρουσία του Ισπανού στο «Στάμφορντ Μπριτζ» δείχνουν, βοηθούμενοι από την έλλειψη νικών, διάθεση να του κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή.
 
Ολο αυτό που συμβαίνει με τον Μπενίτεθ στο Λονδίνο έρχεται να αποδείξει στους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους, που «τραβούν» τα ίδια «κολλήματα», ότι δεν είναι ελληνική η παραξενιά τους. Είναι αμέτρητα τα ελληνικά παραδείγματα που ομοιάζουν με αυτό που συμβαίνει αυτή την εποχή στην Τσέλσι. Και θα υπάρξουν κι άλλα. Διότι οι Έλληνες την έχουν αυτή την κακή συνήθεια, να δένονται συναισθηματικά και έπειτα να μη δικαιολογούν μια επαγγελματική επιλογή ή να μη «σηκώνουν», να μη δικαιολογούν και να μην ξεχνούν δηλώσεις και συμπεριφορές που τους έχουν ενοχλήσει.
 
Σύμφωνα με τους Αγγλους δημοσιογράφους, ο Μπενίτεθ θα δυσκολευτεί πολύ να πείσει, επειδή δεν το χειρίστηκε εξαρχής σωστά επικοινωνιακά το ζήτημα της απόφασής του να πει το «ναι» σε μια ομάδα την οποία «έκραζε» στο παρελθόν. «Θα τους "φιμώσει" μόνο αν τους αναγκάσει μέσα από τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις να συμβιβαστούν με την παρουσία του και όχι επειδή θα τους κερδίσει, θα τους εμπνεύσει ή θα κατακτήσει τον σεβασμό τους», μου έγραψε ένας ιστορικός της Τσέλσι. Όλη αυτή η αγγλική ιστορία θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ελληνική. Και μάλιστα από τις ιστορίες που γεννά το ποδόσφαιρο και βάζει όλους όσους συμπεριφέρονται συναισθηματικά σε θέση απολογούμενου. Μέχρι να έρθει μια ιστορία από την «πολιτισμένη» ποδοσφαιρική Ευρώπη για να μας δείξει ότι δεν είμαστε απολίτιστοι.

Πηγή: Sportday