Και γιατί ποτέ εδώ στην μίζερη Ελλάδα, δεν θα χαρούμε τις εικόνες των γηπέδων αυτών: κατάμεστα, μέσα στο πνεύμα των ημερών, με Αγιοβασίληδες παντός είδους. Και όχι σε τίποτα καλές συνθήκες. Κρύο και βροχή στα περισσότερα ματς.

Όμως αυτό που είδαν, τους αποζημίωσε πλήρως. Συναρπαστικά παιχνίδια. Σασπένς μέχρι το τέλος. Γκολ. Φάσεις. Ναυαρχίδα όλων, το απίστευτο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Νιούκασλ 4-3. Παιχνίδι που ευχαρίστως κάθεσαι και ξαναβλέπεις στο dvd σου. Αγώνας που καθηλώνει όχι μόνο τους οπαδούς των δύο συλλόγων, αλλά και τον ουδέτερο. Χορταίνεις. Με τα λάθη στις δύο άμυνες, τα κενά, Ό,τι θέλετε βάλτε. Αλλά το τελικό αποτέλεσμα φέρνει τον κόσμο στο γήπεδο. Δεν τον διώχνει. Κάνει τον καθένα να αναζητήσει ένα εισιτήριο διαρκείας. Να κάνει «αιματηρές οικονομίες», σε μια δύσκολη εποχή, ώστε να εξασφαλίσει θέση σε τέτοιες παραστάσεις.

Και το χειροκρότημα στο φινάλε, η καλύτερη ανταμοιβή για τους ποδοσφαιριστές. Είτε έχασαν, είτε κέρδισαν, είδαν πρόσωπα που έλαμπαν, από χαρά ή λύπη, δεν έχει σημασία. Πρόσωπα όμως «ζωντανά». Που θα είναι και την επόμενη φορά σε μια ουρά για ένα μαγικό εισιτήριο.

Και οι δικοί μας; Ξεκουράζονται από το «σκάψιμο»… και αναπληρώνουν δυνάμεις σε πίστες και «εξωτικούς» προορισμούς, με εκκολαπτόμενες σταρ. Για να επιστρέψουν και μέχρι να ξαναβρούν αγωνιστικό ρυθμό και ανεκτή απόδοση, να μας ταλαιπωρήσουν. Βάλτε δίπλα δίπλα τις εικόνες, από οποιοδήποτε Ελληνικό γήπεδο και ένα από τα Αγγλικά στάδια. Και όχι απαραίτητα από το «θέατρο των ονείρων». Το Κάροου Ρόουντ, το Μπριτάνια, το Στάντιουμ οφ λάιτ..

Ζηλεύω ρε παιδιά. Πως να γίνει. Γιατί να μην μπορούμε και εμείς κάποια στιγμή να απολαμβάνουμε, έστω και κατ εξαίρεση τέτοιες βραδιές;

ΥΓ1 Αφήστε τον Κατσαρό δίπλα, να λέει τα δικά του για τον παππού. Χαλαρά θα το πάρει το πρωτάθλημα, και αν χρειαστεί θα ανατρέπει και τρεις και τέσσερεις φορές αποτελέσματα.

ΥΓ2 Μοναδική παραφωνία στο κλίμα, το βλέμμα της αγελάδας, που είχε ο Ρότζερς μετά την 3άρα και από την Στόουκ, στο φινάλε του αγώνα. Όλα τα λεφτά! Κοιτά το υπερπέραν, μπας και του έρθει η έμπνευση. Ε ρε γέλια…

Πηγή: pamesports.gr