Το γκολ του Ρόμπιν Φαν Πέρσι στο 27' με κεφαλιά, το οποίο πανηγύρισε έξαλλα στέλνοντας μήνυμα στην πρώην ομάδα του, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε 1-0 της Άρσεναλ και έφτασε τους 20 βαθμούς, στο -5 δηλαδή από τους πρωτοπόρους «κανονιέρηδες».

Πλήγωσε την πρώην και το χάρηκε!

Φουριόζα ξεκίνησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο μεγάλο ντέρμπι της Premier League, ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό του ματς στα πρώτα λεπτά. Μετά το 10λεπτο πάντως η Άρσεναλ... ξεμύτισε από την περιοχή της και ισορρόπησε το ματς, χωρίς πάντως να μπορεί να απειλήσει ιδιαίτερα. Ανάλογες δυσκολίες είχαν και οι γηπεδούχοι, οι οποίοι όμως στο 27' μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Φαν Πέρσι, έκαναν το 1-0. Ο Ολλανδός άσος μάλιστα, παρότι έχει αγωνιστεί για πολλά χρόνια στην Άρσεναλ, πανηγύρισε έξαλλα το τέρμα που πέτυχε. Μετά το γκολ οι «κανονιέρηδες» ανέβασαν ρυθμούς, πίεσαν για την ισοφάριση, ωστόσο και πάλι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τον Ντε Χέα που είχε ένα πολύ εύκολο 45λεπτο.


Πάσα, πάσα και... ήττα

Στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι, η Άρσεναλ ήταν εμφανώς καλύτερη, είχε την κατοχή της μπάλας σχεδόν σε όλη την διάρκεια του δευτέρου 45λεπτου, ωστόσο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ούτε μία μεγάλη ευκαιρία! Αντίθετα, η Γιουνάιτεντ παίζοντας πολύ έξυπνα πίσω από το κεντρό και χωρίς να φορτσάρει επιθετικά, έχασε μία σπουδαία ευκαιρία στο 60', όταν ο Ρούνεϊ από κοντά έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι. Στο τελευταίο μισάωρο οι «κανονιέρηδες» συνέχισαν να κυκλοφορούν την μπάλα και να ανταλάσσουν δεκάδες πάσες, ωστόσο παρά τις αλλαγές του Βενγκέρ δεν απείλησαν σοβαρά τον Ντε Χέα και δικαίως ηττήθηκαν με 1-0.

 

Μαν. Γιουνάιτεντ (Ντέιβιντ Μόγιες): Ντε Χέα, Τζόουνς, Βίντιτς (46' Κλέβερλι), Σμόλινγκ, Εβρά, Εβανς, Κάρικ, Βαλένσια, Καγκάβα (76' Γκιγκς), Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι (85' Φελαϊνί)

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Σανιά, Γκιμπς, Φλαμινί (61' Γουίλσιρ), Αρτέτα (81' Γκνάμπρι), Ράμσεϊ, Καθόρλα (76' Μπέντνερ), Οζίλ, Ζιρού