Ο απόλυτος αιφνιδιασμός για την Τσέλσι που δέχθηκε γκολ από την Σαουθάμπτον, ένα από τα γρηγορότερα στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Μόλις στα 13΄΄ ο Εσιέν έκανε λάθος γύρισμα και ο Τζέι Ροντρίγκες βγήκε απέναντι από τον Τσεχ με αποτέλεσμα να κάνει το 1-0. Οι «μπλε» δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν ουσιαστικά, μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Εκεί, αρχικά ο Όσκαρ (41΄) και στη συνέχεια ο Τόρες (44΄) δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Μπόρουτς που με δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις κράτησε το προβάδισμα για τους «αγίους». Σα να μην έφταναν όλα αυτά για την ομάδα του Μουρίνιο, ήρθε και ο τραυματισμός του Όσκαρ που στο 43΄αντικαταστάθηκε από τον Λάμπαρντ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Τσέλσι άρχισε να γίνεται πιο επιθετική, με την είσοδο και του Μπα και μόλις στο 55΄έφτασε στο 1-1 όταν μετά από προβολή του η μπάλα πήγε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κέιχιλ με το κεφάλι την έσπρωξε στα δίχτυα. Στην φάση αυτή μάλιστα, τραυματίστηκε και ο Μπόρουτς που στο 59΄έφυγε από το ματς, δίνοντας την θέση του στον Γκαζανίγκα.

Οι παίκτες του Μουρίνιο έδειχναν αποφασισμένοι και στο 61΄ πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Μετά από σέντρα του Μάτα, ο Τέρι που έφτασε 400 ματς πρωταθλήματος, σηκώθηκε και έπιασε την κεφαλιά κάνοντας το 2-1! Η Τσέλσι είχε τον απόλυτο έλεγχο και η Σαουθάμπτον με δύο επιθετικούς πλέον στο ματς, τα έπαιζε όλα για όλα αφήνοντας χώρους. Στο 72’ ο Μπα έχασε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς με ένα τρίτο γκολ. Αυτό ήρθε από τον Μπα στο 90΄μετά από υπέροχη ασίστ του εξαιρετικού Ραμίρες και έγραψε το τελικό 3-1.

Πηγή: england365.gr