Επεισοδιακό ήταν το ντέρμπι μεταξύ της Τσέλσι και της Άρσεναλ, όπου οι «μπλε» νίκησαν 2-0 και όντας αήττητοι ξέφυγαν στο +5 από την δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι. Το παιχνίδι ξεκίνησε με 15 λεπτά καθυστέρηση, αφού οι οπαδοί των «κανονιέρηδων» άναψαν καπνογόνα έξω από το γήπεδο και καθυστέρησαν να μπουν, ενώ κατά την διάρκεια του αγώνα Βενγκέρ και Μουρίνιο είχαν ένα φοβερό επεισόδιο, αφού άφησαν τα λόγια και πιάστηκαν στα χέρια.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η Τσέλσι ξεκίνησε πιο δυνατά και στο 28' ευτύχησε να προηγηθεί. Ο Αζάρ με φοβερές ντρίπλες πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Κοσιενλί, ο διαιτητής έδωσε αμέσως πέναλτι και ο άσος των γηπεδούχων έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άρσεναλ ανέβηκε πολύ, έκλεισε στο μισό γήπεδο την ομάδα του Μουρίνιο, όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει και στο 78' στην κόντρα, ο Ντιέγκο Κόστα μετά από φοβερή μπαλιά του Σεσκ Φάμπρεγκας, έκανε το 2-0 και τελείωσε το ματς.

Ο Βενγκέρ πάντως έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται ξανά για την διαιτησία, αφού στο 63' κι ενώ το ματς ήταν 1-0, η Άρσεναλ έπρεπε να πάρει πέναλτι, όταν ο Φάμπρεγκας σταμάτησε την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής, σε σουτ του Γουίλσιρ...