Για τους «κόκκινους» ωστόσο αυτό που μένει ως θετικό συμπέρασμα παρά την πίκρα του αποκλεισμού, είναι η καλή εικόνα που είχαν και πάλι. Δείγμα του ότι η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη στις λεπτομέρειες και στα δύο ματς ήταν πως και πάλι, όπως στο «Άνφιλντ», man of the match ήταν ο Τιμπό Κουρτουά.
Ο Βέλγος γκολκίπερ στο πρώτο ημίχρονο έκανε δύο εξαιρετικές επεμβάσεις σε σουτ των Μορένο και Κουτίνιο κρατώντας το 0-0 και αυτό αρκούσε.
Για τον Ρότζερς το δείγμα γραφής είναι καλό από την ώρα που σε δύο κολλητά ματς κόντρα στην Τσέλσι, την κορυφαία ομάδα που υπάρχει αδιαμφισβήτητα στο νησί φέτος, βγήκε τέτοια εικόνα. Οι δύσκολες μέρες που πέρασε τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη μοιάζουν μάλλον πως πέρασαν και έχει κάθε δικαίωμα να λέει πως είναι πια σε καλό δρόμο.
Το δύσκολο για την Τσέλσι ήταν να αποδείξει μέσα στο γήπεδο πως το «ατύχημα» με την Μπράντφορντ απλά συνέβη και μένει πίσω της! Για είκοσι λεπτά όμως στην αρχή η Λίβερπουλ έβαλε τις αμφιβολίες στο γήπεδο, με την σωστή κυκλοφορία της μπάλας και σίγα σιγά με τις φάσεις που έκανε έδειχνε ικανή για τη ζημιά. Ο Κουρτουά από τη στιγμή που έκανε την πρώτη επέμβαση και λίγο μετά τη δεύτερη, άλλαξε την ροή του ματς γιατί σε περίπτωση που έμενε πίσω η ομάδα του, τα φίδια θα έζωναν και τον κόσμο στην εξέδρα. Η Λίβερπουλ ουσιαστικά έμεινε εκτός τελικού γιατί από την στιγμή της αλλαγής του Μπαλοτέλι, έπαιξε με δέκα παίκτες! Ο Ιταλός εντελώς εκτός κλίματος, δεν άρπαξε την πολλοστή ευκαιρία που του δόθηκε και πια η ερώτηση δεν πρέπει να είναι αν θα φύγει αλλά απλά το πότε!
Η Λίβερπουλ των τελευταίων 11 αγώνων θυμίζει όλο αι περισσότερο την περσινή ομάδα με μία τεράστια ειδοποιό διαφορά: δεν υπάρχει στην επίθεση ο Σουάρεζ που ήταν λογικό αλλά κυρίως ο Στάριτζ για να μετουσιώνουν σε γκολ τις φάσεις. Ωστόσο και η αμυντική λειτουργία έχει βελτιωθεί και η οργανωτική με την ομάδα να είναι ξανά συμπαγής, ενώ ο Μινιολέ έκανε ένα σημαντικό ματς ξανά με δύο σπουδαίες επεμβάσεις.
Η Τσέλσι πάντως που το Σάββατο έχει το τεράστιο ματς με την Σίτι θα επιθυμούσε να μην είχε φορτωθεί με μισή ώρα παραπάνω τρέξιμο στα πόδια η βασική της ενδεκάδα. Ο Ντιέγκο Κόστα ήταν πολύ τυχερός που ο διαιτητής δεν είδε κάποιο από τα δύο αντιαθλητικά φάουλ που έκανε και θα έπρεπε να έχει αποβληθεί κάτι που θα τον στερούσε από τη συμμετοχή στο ματς με τους πρωταθλητές. Όμως η νίκη δίνει ισορροπία που τη χρειαζόταν μετά το στραπάτσο και αυτό μετράει πολύ στις ομάδες που έχουν DNA πρωταθλητισμού!
Η Τσέλσι σωστά φωνάζει για ένα πέναλτι που δεν πήρε ο Κόστα από τον Σκρτελ και για την δεύτερη κίτρινη στον Χέντερσον που σταμάτησε με το χέρι την μπάλα σε αντεπίθεση, αλλά η δική της ζημιά θα ήταν μεγαλύτερη από εκείνη της Λίβερπουλ αν ο Ντιέγκο Κόστα είχε αποβληθεί για τις ανόητες ενέργειες του. Και αυτό είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού του, το ότι μπλέκει σε κοκορομαχίες και ακροβατεί μόνιμα στο να αποβληθεί, που θυμίζει πολύ Λουίς Σουάρεζ. Ωστόσο όπως και ο Ουρουγουανός, με την μπάλα στα πόδια είναι μία μόνιμη απειλή και αυτό είναι ένα ρίσκο που αξίζει να πάρεις ως ομάδα αν είναι να τον έχεις μέσα στο γήπεδο έτοιμο ανά πάσα στιγμή να σκοράρει!
Ο ημιτελικός πάντως ήταν μία πολύ μεγάλη δικαίωση για τον θεσμό. Το Λιγκ Καπ μπορεί να μην είναι σημαντική διοργάνωση, αλλά οι προπονητές που το τιμούν όπως ο Μουρίνιο συνήθως επιβραβεύονται! Ήταν η πρώτη φορά που η Τσέλσι με τον Πορτογάλο στον πάγκο σε ημιτελικό ματς απέκλεισε τη Λίβερπουλ σε οποιαδήποτε διοργάνωση.
Στο παρελθόν δύο ημιτελικοί Τσάμπιονς Λιγκ το 2005 και το 2007 και ο ημιτελικός του F.A.Cup το 2006 είχαν τελειώσει με προκρίσεις των «κόκκινων, ενώ το 2008 ήταν οι "μπλε" που πήραν την πρόκριση για τον τελικό της Μόσχας, έχοντας τον Αβραμ Γκραντ στον πάγκο. Η χθεσινή ήταν επίσης και η πρώτη φορά μετά από 11 προκρίσεις σερί στον τελικό που η Λίβερπουλ αποκλείεται στους "τέσσερις" σε αυτό το τον θεσμό. Όλα έχουν ένα τέλος πάντα. Ο τελικός είναι την 1η Μαρτίου και η Τσέλσι ίσως βρει απέναντι της την Τότεναμ όπως είχε γίνει και το 2008...
Πηγή: England365.com