Το σκορ άνοιξε στο 21' με τον Πέδρο να δηλώνει «παρών» στην πρώτη του εμφάνιση με τα μπλε, αφού μετά από 1-2 με τον Αζάρ, ωραίο ελιγμό και μια μικρή κόντρα βρήκε το βάθος της εστίας.

Ο Ισπανός εξτρέμ ήταν και αυτός που δημιούργησε το 2-0 της ομάδας του, αν και άθελά του, όταν το σουτ του από την δεξιά πλευρά της περιοχής μπήκε στην πορεία κίνησης του Ντιέγκο Κόστα και εκείνος με κοντινή προβολή δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στα δίχτυα. Στο 36' η Γουέστ Μπρομ βρήκε την απάντηση που ήθελε για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, με τον Μόρισον να ρεφάρει το χαμένο πέναλτι με ένα ωραίο σουτ, έπειτα από εντυπωσιακό γύρισμα του Ροντόν στο κέντρο της μεγάλης περιοχής.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Κόστα να στρώνει με το στήθος στον Αθπιλικουέτα και εκείνον να κάνει το 3-1 με ψύχραιμο σουτ.

Κι εκεί που η ισπανική παροικία της Τσέλσι έδειχνε να έχει καθαρίσει το ματς, ο Τζον Τέρι (μία εβδομάδα μετά την αντικατάστασή του από τον Μουρίνιο) αποβλήθηκε όντας ο τελευταίος παίκτης στο μαρκάρισμα οριακά εκτός περιοχής πάνω στον Ροντόν. Με τα λεπτά να περνάνε η Γουέστ Μπρομ κατάφερε εν τέλει να αξιοποιήσει το αριθμητικό πλεονέκτημα με τον Μόρισον να σκοράρει για δεύτερη φορά και να μεταφέρει την πίεση στους πρωταθλητές, που θα μπορούσαν να είχαν χάσει ακόμη ένα τρίποντο εάν ο Κουρτουά δεν έκανε εξαιρετική επέμβαση σε προσπάθεια του Ροντόν.