Ροντέο κατάφερε να κάνει ακόμα ένα ντέρμπι ο Ντιέγκο Κόστα, καθώς προκάλεσε την αποβολή του Γκάμπριελ στην λήξη του ημιχρόνου με την Άρσεναλ, ενώ ο διαιτητής του έδειξε ΜΟΝΟ κίτρινη για διπλό χτύπημα στο πρόσωπο του Κοσιενλί!!

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, σίγουρα δεν είδαμε κανένα σπουδαίο ματς, ωστόσο αν ο διαιτητής ήταν καλύτερος, ίσως βλέπαμε και πιο ωραίο ντέρμπι. Στο πρώτο ημίχρονο οι ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες, η Άρσεναλ απείλησε με κάποια σουτ του Γουόλκοτ και η Τσέλσι με τον Πέδρο, όμως όλα τινάχθηκαν στον αέρα στην λήξη του πρώτου 45λεπτου. Ο Ντιέγκο Κόστα χτύπησε στο πρόσωπο τον Κοσιενλί, ο διαιτητής δεν είδε τι συνέβη και έδειξε απλά κίτρινη και στους δύο, έτρεξε στο σημείο ο Γκάμπριελ, χτύπησε τον Κόστα και αποβλήθηκε με κόκκινη.

Ο διαιτητής σωστά απέβαλε τον παίκτη της Άρσεναλ, όμως έκανε σφάλμα που δεν έδιωξε από το γήπεδο και τον Ντιέγκο Κόστα για την... αλητεία του απέναντι στον αντίπαλό του.

Παίζοντας λοιπόν στο δεύτερο ημίχρονο με παίκτη παραπάνω, η Τσέλσι δεν δυσκολεύτηκε να καθαρίσει τη νίκη. Ο Ζούμα στο 53' με κεφαλιά έκανε το 1-0 και παρότι η Άρσεναλ στην συνέχεια έχασε μια-δυο ευκαιρίες, μετά την αποβολή του φανερά εκνευρισμένου Καθόρλα στο 79', όλα τελείωσαν. Ο Αζάρ με τύχη στο 90' έγραψε το τελικό 2-0.