Οι «κανονιέρηδες» στο 30' κατάφεραν να προηγηθούν με ωραίο τέρμα του Μεσούτ Οζίλ, ενώ στο 11' ο Βενγκέρ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή από τη στιγμή που ο Κοσιελνί αποκόμισε πρόβλημα τραυματισμού. Από εκεί και ύστερα τίποτα δεν πήγε καλά για τους φιλοξενούμενους, καθώς η Νόριτς ανέβασε κατκόρυφα την απόδοσή της και ευτύχησε να ισοφαρίσει λίγο πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 43' με «δράστη» τον Γκράμπαν.

Στο δεύτερο 45λεπτο, η Άρσεναλ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει κάποια ευκαιρία της σε γκολ, ενώ η Νόριτς είχε δυο σπουδαίες ευκαιρίες να πάρει το προβάδισμα, στο 69' με τον Χούλοχαν και στο 79' με ένα ωραίο γύρισμα του Ρέντμοντ στην περιοχή, με την άμυνα της Άρσεναλ να απομακρύνει έγκυρα και έγκαιρα. Στο 60' ο ηγέτης των «κανονιέρηδων» Αλέξις Σάντσες, αναγκάστηκε να αποχωρήσει εξαιτίας προβλήματος στους προσαγωγούς.   Η νέα αναγκαστική αλλαγή τάραξε λίγο τις ισορροπίες, με τις ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Ράντι να σταματάνε και αυτές στην άλλη πλευρά ολοένα και να αυξάνονται. Σε μία από αυτές ο Γκαμπριέλ έστειλε την μπάλα με το κεφάλι στην λάθος κατεύθυνση, όμως ο Τσεχ ήταν εκεί για να απομακρύνει.

Ο Τζόελ Κάμπελ που είχε περάσει στο ματς είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά οι πιο επικίνδυνες ήρθαν από την δεξιά πλευρά με τον Έκτορ Μπεγιερίν, που έκανε αρκετές προωθήσεις. Παρ' 'όλα αυτά δεν άλλαξε κάτι στην γραμμή κρούσης, ενώ στα μετόπισθεν έπρεπε να αντιμετωπιστούν ξανά κίνδυνοι για να μην συμβούν τα χειρότερα.

Λίβερπουλ-Σουόνσι 1-0

Η Λίβερπουλ είχε ενέργεια στο παιχνίδι της, είχε διάθεση, όμως δεν είχε σωστές επιλογές και αποτελεσματικότητα στην υπεροχή της. Όσο καλύτερη κι αν ήταν από τη Σουόνσι, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την... τρικυμία στα μετόπισθεν των «κύκνων» στο πρώτο 25λεπτο, έχοντας δοκάρι κατά τύχη στο 6ο λεπτό. Ο Άιμπ μπήκε από δεξιά στην περιοχή, καθυστέρησε να τελειώσει τη φάση και ο επερχόμενος Μπάρτλεϊ με προβολή, ευτυχώς για τον ίδιο, δεν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά στη ρίζα του δεξιού δοκαριού. Στο 14' από ωραία μπαλιά του Τσαν ο Μπεντεκέ έκανε κακό κοντρόλ και δεν κατάφερε να βγει απέναντι από τον Φαμπιάνσκι, ενώ, όσο περνούσε η ώρα έμπαινε στο κλίμα του παιχνιδιού και ο Φιρμίνο. Οι Ουαλοί, με το ματς να βαδίζει προς το ημίωρο βρήκαν δύναμη να ηρεμήσουν το παιχνίδι και να κρατήσουν λίγο τη μπάλα και το ημίχρονο έληξε δίχως γκολ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα πολύ καλό σουτ του Άιμπ που έφερε τη μπάλα στο δεξί του έχοντας βρεθεί στην αριστερή πλευρά, όμως ο Φαμπιάνσκι ήταν σε ετοιμότητα και πέφτοντας στην δεξιά του γωνία, πραγματοποίησε την πρώτη απόκρουσή του στο παιχνίδι. Η Σουόνσι κλείστηκε ξανά στα καρέ της, ταμπουρώθηκε για να καταφέρει να περιορίσει την ήδη... περιορισμένη δράση των «κόκκινων» που πέρα από κυκλοφορία της μπάλας δεν είχαν κάτι άλλο, μέχρι το 62'. Σε σέντρα του Άιμπ η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Τέιλορ, ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα και ο Μίλνερ ευστόχησε για το 1-0! Στο 74', ο σκόρερ της Λίβερπουλ δοκίμασε το αριστερό του πόδι με διαγώνιο σουτ, στο οποίο δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή ο Στάριτζ στο δεύτερο δοκάρι, με τη Σουόνσι, ν' αποφασίζει να παίξει κι εκείνη ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, εντείνοντας τη δράση της στο τελευταίο δεκάλεπτο, δίχως όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα για την ομάδα του Γκάρι Μονκ.

Νόριτς-Άρσεναλ 1-1