Ο Σκωτσέζος τεχνικός, που είχε φτάσει στο Ολντ Τράφορντ τον Οκτώβριο του 1986 από την Αμπερντίν, ήταν υπό μεγάλη πίεση με τους οπαδούς να απαιτούν την άμεση απομάκρυνση του από την ηγεσία της ομάδας.

Ένας τελικός απέναντι στην Κρίσταλ Παλας που κρίθηκε σε δεύτερο παιχνίδι μετά από ένα δραματικό 3-3 στην πρώτη αναμέτρηση, έμελλε να είναι το πρώτο από τα πάμπολλα υπέροχα ταξίδια που θα χάριζε στον σύλλογο ο Φέργκι! Ποιοι παραλληλισμοί μπορεί να δημιουργηθούν με αυτό το κύπελλο που βρίσκεται μόλις ένα ματς μακριά από την τροπαιοθήκη της Γιουνάιτεντ; Πολλοί αφού στον τελικό θα αντιμετωπίσει την Κρίσταλ Παλας όπως τότε το 1990 Γιατί, κακά τα ψέματα, οι απαιτήσεις στη σύγχρονη εποχή από την ομάδα των "κόκκινων Διαβόλων" είναι απείρως μεγαλύτερες και πολύ πιο πιεστικές από εκείνες στα τέλη της δεκαετίας του ´80.

Ναι, σύμφωνοι, τότε η ομάδα ζούσε χωρίς έναν τίτλο πρωταθλήματος από το 1967, βιώνοντας το ανείπωτο βασανιστήριο του να σηκώνει η Λίβερπουλ τον έναν τίτλο μετά τον άλλο ωστόσο ένα FA cup ήταν κάτι ευπρόσδεκτο και σημαντικό σε μια πενταετία ανομβρίας διακρίσεων!

Σήμερα όμως, εν μέρει επειδή ο σερ Άλεξ ανέβασε τόσο ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων που εκ των πραγμάτων όλοι παίρνουν από κάτω, αλλά και γιατί το να παίξεις ή όχι στο Champions League είναι πιο σημαντικό από το να κατακτήσεις ένα κύπελλο, τα πράγματα έχουν διαφοροποιηθεί!

Ο Λουίς φαν Χάαλ γνωρίζει, άσχετο εάν ο ίδιος δεν θα το βγάλει προς τα έξω ποτέ, πως το να είναι εκτός τετράδας στο τέλος της σεζόν θα του κοστίσει τη δουλειά! Μπορεί για το μέγεθος της Γιουνάιτεντ το να κατακτήσει ένα κύπελλο μετά από 12 ολόκληρα χρόνια να είναι βάλσαμο στις πληγές όμως δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσει να μακιγιάρει το ότι αυτή η σεζόν για τα στάνταρ του κλαμπ ειναι αποτυχημένη!

Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα άνθρωποι μέσα στο συμβούλιο που στηρίζουν τον Ολλανδό και δεν είμαι βέβαιος πως έχουν πειστεί πως η λύση για την επόμενη μέρα ακούει στο όνομα του Ζοσέ Μουρίνιο! Για αυτό και άλλωστε δεν υπάρχει η παραμικρή συμφωνία μεταξύ του συλλόγου και του Πορτογάλου, κάτι που κάνει τον Μουρίνιο να είναι σε αναμμένα κάρβουνα! Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι τα πάντα μπορεί να αλλάξουν μέσα σε μία βραδιά. Όμως είναι δεδομένο πως ούτε υπογραφή υπάρχει από τα Χριστούγεννα όπως επέμεναν κάποιες αγγλικές εφημερίδες, ούτε καν συμφωνία αλλά πιθανώς αυτό το προσύμφωνο! Το οποίο από την πρώτη στιγμή όμως προσωπικά το εκτίμησα ως απλά μια ένδειξη καλής θέλησης της διοίκησης της Γιουνάιτεντ προς τον εκπρόσωπο του Πορτογάλου, τον διαβόητο Μέντες πως αν τυχόν δεν ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον πελάτη του να υπάρξει μίας μορφής αποζημίωση.

Το σίγουρο είναι πως στη διοίκηση της Γιουνάιτεντ, αλλά και σε πρόσωπα που πάντα επηρεάζουν καταστάσεις όπως ο Σερ Άλεξ και ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον αρέσει η ιδέα του να ερχόταν στο Ολντ Τράφορντ ο Ποκετίνο! Αυτόν θα θεωρούσαν ως το ιδανικό πακέτο για αυτό που στο μυαλό τους είναι η δουλειά του προπονητή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Ένας άνθρωπος που του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και που αποδεδειγμένα με αυτά που έχει καταφέρει στο βόρειο Λονδίνο δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Τα οποία υπάρχουν και είναι και εξαιρετικής ποιότητας (αυτή τη στιγμή) στο ρόστερ της Γιουνάιτεντ!

Αντίθετα για τον Μουρίνιο υπάρχουν ενδοιασμοί, όχι μόνο για το ότι δεν έχει εξελίξει νέους παίκτες σε όλες τις ομάδες που δούλεψε, με πιθανή εξαίρεση μόνο τον Βαραν στη Ρεάλ, αλλά και γενικά επειδή ως χαρακτήρας προκαλεί μεγάλες κόντρες σε όλα τα επίπεδα. Για ένα κλαμπ με το μέγεθος της Γιουνάιτεντ υπάρχει αυτό το ανασταλτικό γεγονός όσον αφορά τη συμπεριφορά του Πορτογάλου, ειδικά σε μία περίοδο που ο σύλλογος θέλει ανασύνταξη και διαπιστώνει πως γύρω του αλλάζουν πολλά! Από την άλλη αυτή ακριβώς η ηγετική παρουσία που μπορεί να δώσει ο Μουρίνιο άν καθίσει στον πάγκο της Γιουνάιτεντ, μπορεί να αποτελέσει το αντίβαρο σε αυτό που την επόμενη σεζόν αναμένεται να είναι ένα, πιο ενδιαφέρον και πολύ πιο δύσκολο πρωτάθλημα.

Πηγή: england365.gr