Ο Αρσέν Βενγκέρ δέχτηκε σκληρή κριτική για το επεισόδιο που είχε με τον τέταρτο διαιτητή της αναμέτρησης με την Μπέρνλι, Άντονι Τέιλορ, την περασμένη εβδομάδα. Γι αυτό το επεισόδιο ο διάσημος τεχνικός της Αρσεναλ, τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές αποκλεισμού από την αγγλική ομοσπονδία και δεν ήταν στον πάγκο στο ματς κυπέλλου με τη Σαουθάμπτον, ενώ θα παρακολουθήσει από την εξέδρα και τους αγώνες που ακολουθούν στην Premier League με τις Γουότφορντ, Τσέλσι και Χαλ, ενώ παράλληλα τιμωρήθηκε και με πρόστιμο 25.000 λιρών.

Ο τεχνικός της Άρσεναλ είχε απολογηθεί την περασμένη Δευτέρα, όπου έδειξε μεταμέλεια για την πράξη του, αλλά τώρα επανήλθε και μίλησε για τους εχθρούς του, που βρήκαν την ευκαιρία να του επιτεθούν: «Εχω δηλώσει πως μετανιώνω για ό,τι συνέβη. Βασικά, όφειλα να είχα δεχθεί την απόφαση και να πήγαινα σπίτι μου. Ζητώ συγνώμη γι' αυτό. Δεν έγινε τίποτα τρομερό, είπα κάτι που ακούγεται πολύ συχνά στο ποδόσφαιρο κι εννέα στις δέκα φορές δεν αποβάλλεσαι. Αλλά είμαι αυτός που είμαι κι έπρεπε να είχα σωπάσει», τόνισε ο Βενγκέρ και συμπλήρωσε:

«Κάποιοι, όμως, βρήκαν την ευκαιρία να μου επιτεθούν. Είναι αυτοί που δεν με συμπαθούν, οι εχθροί μου, που θα ήθελαν μια μεγαλύτερη ποινή. Αυτοί θα προτιμούσαν να με δούνε στη φυλακή, ακόμη και απομονωμένο στη μέση του πουθενά, να ξεπαγιάζω από το κρύο! Οσες συγνώμες κι αν ζητήσω, αυτοί δεν θα ικανοποιηθούν ποτέ», τόνισε ο κόουτς της ομάδας του Λονδίνου, χωρίς να θελήσει να κατονομάσει τους εχθρούς του: «Αυτοί ξέρουν», αρκέστηκε να πει στους δημοσιογράφους.