Τι έκανε λοιπόν ο Ολυμπιακός στο Παγκρήτιο στο ξεκίνημα; Ότι λογικά, θα προσπαθήσει να του κάνει η Άρσεναλ. Τι έκανε στο δεύτερο; Άφησε τον Εργοτέλη να παραστήσει την Άρσεναλ, που λέει ο λόγος! Οι Άγγλοι, δεν έχουν περιθώρια, θέλουν εμφάνιση και νίκη.

Θέλουν να δείξουν ότι είναι δυνατοί και να ξεσπάσουν στους Πειραιώτες, στην πρώτη φετινή εντός έδρας υποχρέωσή τους στο Τσάμπιονς Λίγκ. Και θα κάνουν, αυτό που έπραξε η ομάδα του Πειραιά στο Ηράκλειο στο πρώτο 45λεπτο.

Ένας Ολυμπιακός πιεστικός, με σωστά τρεξίματα, με διάθεση να μην χαριστεί. Και του «έκατσε με το καλημέρα» το ματσάκι κι έτσι έφυγε από το γήπεδο με το τρίποντο στην τσέπη. Στο 4’ κιόλας, ο «εγωπαθής», «εγωκεντρικός» και «εγωιστής», όπως τον χαρακτήρισαν κάποιοι Μιραλάς, ήξερε πολύ καλά τι κάνει τη μπάλα, μετά το ριμπάουντ από το σουτ- δοκάρι του Τζιμπούρ. Ο Βέλγος ήταν εκεί που έπρεπε και σκόραρε.

Όπως πήρε και το πέναλτι στην… δύση του πρώτου μέρους, με συνέπεια ο Φουστέρ να διπλασιάσει τα τέρματα. Δεν χαρίστηκε ο Ολυμπιακός, είχε μια ενδεκάδα αποφασισμένη να δυσκολέψει τον Εργοτέλη. Και σε ένα γήπεδο που πάντα έχει βάσανα, αυτή την φορά «έκοψε τον βήχα» των παικτών του Καραγεωργίου. Ούτε το κέντρο δεν μπορούσαν να περάσουν οι Κρητικοί.

Ο Χίμπλινγκερ κάτι προσπαθούσε να κάνει, πάλευε να …διαχωρίσει τη θέση του από τις άσχημες επιδόσεις των συμπαικτών του, όμως δεν ήταν σε θέση να κρατήσει όλη την ομάδα μονάχος. Αυτό μόνο ο…Γκάλης το ‘χει κάνει σε άλλο άθλημα και σε άλλες εποχές…

Να πάμε στο δεύτερο ημίχρονο; Ο Μιραλάς δεν μπορούσε να παίξει 90 λεπτά για όλους. Οι συμπαίκτες του ωστόσο, «έσβησαν μηχανές», αδικαιολόγητα, παρέστησαν την μικρή ομάδα, που «κάθισε» στο υπέρ της σκορ και το ευχαριστήθηκε. Το να φτάνει σε σημείο να βάζει και το τρίτο στόπερ ο προπονητής σου στο τέλος, ε από ένα σημείο και μετά, είναι τραγικό. Πολύ κακός ο πρωταθλητής, δεν πα να μπήκε ο Ιμπαγάσα, δεν πα να φώναζε ο Βαλβέρδε. Όλοι τα ‘χαν παρατήσει. Ο Ρομάνο με φαουλάρα(το έκανε αχρείαστα ο Μοντάστο) μείωσε, ο Μαρκάνο έδωσε ασφάλεια δυο γκολ ξανά, αλλά ο Ρομάνο «κόλλησε» κι άλλο.

Ο Ολυμπιακός ήταν απαράδεκτος σε θέμα συμπεριφοράς, δεν θα καθίσω να γράψω περί συντήρησης και συγκράτησης δυνάμεων. Γιατί τώρα που κέρδισε έστω και με 3- 2, όλοι αυτό θα λένε. Αν είχε ισοφαριστεί όμως, άπαντες θα συζητούσαν περί «αυτοκτονίας μετά εγκλημάτων». Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ο Εργοτέλης έριχνε απλά ζαριές σε ένα πλακωτό, που ο Ολυμπιακός του «είχε πιάσει στη μάνα»! Και γύρευε να φέρνει συνέχεια εξάρες. Στις καθυστερήσεις , έκαναν και κάτι τρελά γεμίσματα οι γηπεδούχοι, αλλά δεν τους «έκατσε» περισσότερο. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι πολύ πιο… ομάδα στο Έμιρεϊτς. Μπορεί; Ποιος ξέρει;


ΠΗΓΗ: sport24.gr