Το 2/2 στην φετινή Premier League έκανε η Λίβερπουλ, η οποία νίκησε με 2-0 την Τσέλσι στο "Στάμφορντ Μπριτζ", στο παιχνίδι που έκανε το ντεμπούτο του με τα κόκκινα ο Τιάγκο Αλκάνταρα.

Το πρώτο ημίχρονο στο Λονδίνο ήταν σχετικά μοιρασμένο, με την Λίβερπουλ να έχει μια ελαφριά πρωτοβουλία κινήσεων, φτάνοντας πιο άνετα στην περιοχή του Κέπα, χωρίς όμως να μπορεί να φτιάξει την πολύ μεγάλη φάση.

Στο 44' ο Μανέ έφυγε μόνος του απέναντι από τον κίπερ της Τσέλσι, ο Κρίστενσεν τον "γκρέμισε" και ο διαιτητής, αφού εξέτασε το VAR, του έδειξε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τους γηπεδούχους με δέκα παίκτες.

Αυτή η αριθμητική ανισορροπία έγειρε για τα καλά την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, που με το "καλημέρα" στο δεύτερο μέρος άνοιξε το σκορ με τον Μανέ.

Ο Σενεγαλέζος πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας της Τσέλσι, μετά από τρομερή συνεργασία των Σαλάχ και Μανέ και με όμορφη κεφαλιά έκανε το 0-1. Στο 54' ο ίδιος παίκτης εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Κέπα μέσα στην περιοχή και έγραψε εύκολα το 0-2 για την Λίβερπουλ.

Οι Κόκκινοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο ματς, με τους "μπλε" να έχουν παθητικό ρόλο, αν και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει γκολ στο 75', όταν ο Άλισον απέκρουσε το πέναλτι του Ζορζίνιο και στο οποίο είχε υποπέσει ο Αλκάνταρα.

Το τελικό 0-2 σήμανε την δεύτερη νίκη για τη Λίβερπουλ, με τον Κώστα Τσιμίκα να βρίσκεται για πρώτη φορά στον πάγκο των Κόκκινων στην Premier League.