Στην περίπτωση που δεν τα καταφέρει θα στραφεί στη Γιουβέντους για τον διεθνή Πολωνό Σζέζνι, που πριν μερικά χρόνια ήταν κάτω από τα δοκάρια της Άρσεναλ κι αν αποτύχει, εναλλακτικά ετοιμάζεται για τριπλή πρόταση, στην Έβερτον για τον Τζόρνταν Πίκφορντ, στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Νταβίδ Ντε Χέα ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον στα πλάνα του Τεν Χάαγκ, αλλά και στη Λιντς για τον Γάλλο, Ιλάν Μελιέ. Τον Πίκφορντ όμως, τον θέλουν εξίσου, η Γιουνάιτεντ, αλλά κι η Τόττεναμ αν και, το σημαντικότερο απ’ όλα είναι πως ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος δεν έχει κανένα σκοπό να αφήσει το «Γκούντισον Παρκ». Πάντως η Τόττεναμ του Ποστέκογλου, που συνεχίζει να αξιολογεί προτάσεις άνω των 100εκ. ευρώ για τον Χάρι Κέιν, από Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και Μπάγερν Μονάχου, έβαλε στο ραντάρ της και τον Ισπανό γκολκίπερ της Μπρέντφορντ, Νταβίδ Ράγια. Τερματοφύλακα μόλις απέκτησε κι η Triple Crown, Μάντσεστερ Σίτι: τον 16χρονο Σπάις Μπριτς από τη Ουϊμπλεντον.

 Από το (κόκκινο) Μάντσεστερ απομακρύνεται όλο και περισσότερο ο Χάρι Μαγκουάιρ, για τον οποίο ενδιαφέρονται οι Τόττεναμ, Άστον Βίλλα, Νιουκάσλ, Έβερτον, αλλά και Ουέστ Χαμ η οποία ετοιμάζεται ν’ αποδεχτεί την προσφορά των 100εκ. ευρώ της Άρσεναλ για τον Ντέκλαν Ράις. Οι Gunners δεν έχουν ακόμη παρατήσει την περίπτωση Γκιουντογκάν, παρόλο που ο διεθνής, Γερμανός μέσος βρίσκεται μεταξύ Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Μπάγερν Μονάχου, αλλά και… Σίτι με την οποία δεν αποκλείεται τελικά να ανανεώσει. Μετά τον Ράις, ο Αρτέτα ζήτησε από τη διοίκηση της Άρσεναλ να κάνει μία επιπλέον θυσία 75εκ. ευρώ ακόμη για τον Καϊσέντο της Μπράιτον.

 Φυσικά, όλα τα παραπάνω δεν τα γράφουμε εμείς, αλλά ο βρετανικός Τύπος δύο 24ωρα πριν την επίσημη έναρξη της καλοκαιρινής, μεταγραφικής περιόδου στην Premier. Για την ώρα πάντως, κι εν αναμονή των όποιων εξελίξεων το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Μακ Άλιστερ άφησε τη Μπράιτον για τη Λίβερπουλ, ότι η Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται πολύ κοντά στον Ζαχά της Κρίσταλ Πάλας κι ότι ο Ιταλός Σκαμάκκα θ’ αφήσει τη Ουέστ Χαμ για μία από τις Ρόμα, Μίλαν.