Η Ουέστ Χαμ, που με πρωταγωνιστή τον 24χρονο διεθνή Άγγλο μέσο επιθετικό της κατέκτησε το φετινό Conference League, τον πρώτο ευρωπαϊκό της τίτλο μετά το Κυπελλούχων του ’65, προκειμένου να μην δει ντυμένο τον ταλαντούχο παίκτη της με τη φανέλα του «εχθρού» σκαρφίστηκε τη μία δικαιολογία, μετά την άλλη, πρώτα απορρίπτοντας την πρόταση της Άρσεναλ ύψους 87εκ. ευρώ, μετά όμως και μία δεύτερη, περισσότερο ενισχυμένη  με 92εκ. συν 17.5 bonus.

 «Δεν το συζητάμε, ξεκαθάρισε ο Ουαλλός Ντέιβιντ Σάλιβαν μεγαλομέτοχος των Hammers. Η’ η Άρσεναλ θα μας κάνει μία σοβαρή πρόταση των 100εκ. λιρών -πάνω, κάτω 116εκ. ευρώ- ή υπάρχουν κι άλλες που ενδιαφέρονται», ουσιαστικά μπλοφάροντας, γιατί στην πραγματικότητα μόνο η πρωταθλήτρια των πάντων, Μάντσεστερ Σίτι μπήκε την τελευταία εβδομάδα «σφήνα» προσφέροντας για τον Ράις, όχι μόνο τα περίφημα 100, αλλά και τον Κάλβιν Φίλιπς, αναπόφευκτα φέτος στη σκιά του Χάλαντ.

 Ο Γκουαρδιόλα δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει τέτοιο χουνέρι, έως απρέπεια στον φίλο του και επί τρία χρόνια βοηθό του, Μίκελ Αρτέτα ωστόσο αναγκάστηκε να βρει την καλύτερη δυνατή λύση για το κέντρο του, όταν ο Ιλκάι Γκιουντογκάν του ανακοίνωσε το Σάββατο την οριστική του επιθυμία να φύγει από το Μάντσεστερ και να κλείσει την καριέρα του στη Μπαρτσελόνα.

 Από την άλλη ο Αρτέτα, που ήδη έχασε φέτος τον Όντεγκααρντ (και που πιθανότατα επιστρέφει στη Ρεάλ Μαδρίτης), αλλά και τον Ελβετό Γκρανίτ Τσάκα, που ήδη συμφώνησε με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν απεύθυνε νέα έκκληση στην ιδιοκτησία να κάνει τα αδύνατα, δυνατά να φτάσει στα περιβόητα 100 ικανοποιώντας, παράλληλα και την επιθυμία του ιδίου του Ράις να παίξει στην ομάδα της καρδιάς του και να μην μετακινηθεί από το Κίνγκστον Απόν Τεμς, στην καρδιά του Λονδίνου όπου γεννήθηκε πριν 24χρονια κι όπου συνεχίζει να διαμένει με την οικογένειά του.