Facebook Pixel Κώστας Τσιμίκας: Αλλαγή δεδομένων με Κλοπ - Λίβερπουλ, Μπάγερν, Ολυμπιακός
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-06 12:53:00

Αλλαγή δεδομένων για Τσιμίκα λόγω Κλοπ - Η απόφαση της Λίβερπουλ, η Μπάγερν και ο... Ολυμπιακός!

του Λάζαρου Γεωργίδη

Πώς η αποχώρηση του Γερμανού προπονητή, φέρνει εξελίξεις. Το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι... καυτό για τον Έλληνα αμυντικό, καθώς οι αλλαγές στο ρόστερ των "κόκκινων" θα είναι σημαντικές.

Ένα ρεπορτάζ με ενδιαφέρον υπάρχει στην Αγγλία για τον Άντι Ρόμπερτσον, καθώς η Μπάγερν Μονάχου θέλει να τον εντάξει στο ρόστερ της αλλά η διοίκηση της Λίβερπουλ δεν πρόκειται να τον παραχωρήσει εύκολα.

Αντίθετα, ο 29χρονος Σκωτσέζος διεθνής μπακ έχει συμφωνία με τους Ρεντς που λήγει το καλοκαίρι του 2026, αλλά σύμφωνα με την Liverpool Echo η διοίκηση θέλει να του πρόσφερε νέο συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2028.

Μάλιστα, αναμένεται να έχει βελτιωμένες ετήσιες αποδοχές, κοντά στα δέκα εκατ. ευρώ, προκειμένου να τον δελεάσει και να υπογράψει. Γιατί έχουν τόσο ενδιαφέρον όλα αυτά; Γιατί από την παρουσία ή όχι του Ρόμπερτσον στη Λίβερπουλ, μπορεί να ανοίξει κουβέντα για το μέλλον του Κώστα Τσιμίκα στην ομάδα.

Ο διεθνής Έλληνας άσος έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι τού 2027 με τη Λίβερπουλ, ομάδα από την οποία δεν αποφασίζεις εύκολα να φύγεις, αλλά το προσεχές καλοκαίρι με την αποχώρηση του Γιούργκεν Κλοπ από την άκρη του πάγκου (του προπονητή που τον είχε φέρει στο Άνφιλντ δηλαδή), κανείς δεν γνωρίζει πού μπορεί να βρίσκεται το μέλλον του.

"Σε καινούργια εποχή η Λίβερπουλ μετά τον Κλοπ - Δεν θα είναι βασικός ο Τσιμίκας" - "Αν με θέλει ο Ολυμπιακός..."

Προφανώς κάπου εδώ το μυαλό όλων πηγαίνει στον Ολυμπιακό, ως μια από τις προοπτικές που μπορούν να "ανοίξουν" στην καριέρα του, με το sportdog να επικοινωνεί με τον Αντώνη Τσούτη, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Αγγλία, για να αντλήσουμε χρήσιμες πληροφορίες που μπορούν να εμπλουτίσουν το ρεπορτάζ.

"Μπαίνει σε καινούργια εποχή ο Λίβερπουλ από το καλοκαίρι, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει μετά την αποχώρηση του Γιούργκεν Κλοπ", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε για την πιθανότητα να φύγει ο Ρόμπερτσον για την Μπάγερν και, άρα να ανοίξει η θέση τού βασικού για τον Τσιμίκα:

"Δε νομίζω ότι, ακόμα κι αν φύγει ο Ρόμπερτσον, θα μείνει με βασικό τον Τσιμίκα η Λίβερπουλ. Είναι περισσότερο ως λύση για πίσω από τον βασικό, όχι για να είναι βασικός. Για παράδειγμα ο Κλοπ είχε χρησιμοποιήσει για αριστερό μπακ τον στόπερ Γκόμεζ, που κατά συνθήκη μπορεί να παίξει ως δεξιός μπακ, αν και ο Τσιμίκας δεν είχε κάποιο πρόβλημα".

Εμείς για την ιστορία θα θυμίσουμε τις δηλώσεις τού Κώστα Τσιμίκα στην κάμερα του sportdog, πριν από λίγο καιρό, όταν είχε σχολιάσει για το ποδοσφαιρικό μέλλον του σε ερώτηση του Γρηγόρη Μπάκα αν θα ήθελε να επιστρέψει στον στην Ελλάδα: "Κοιτάζουμε το σήμερα και μετά θα δείξει, θα δούμε πώς θα είμαι και εγώ, αν με θέλει και ο Ολυμπιακός...".


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Όχι" σε 6 εκατ. Ολυμπιακού, κοντά σε άλλη ελληνική ομάδα - Φορ με 37 γκολ, 20 ασίστ - Έγινε το υπερατλαντικό ταξίδι!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags