Facebook Pixel Τρομερή η Σίτι! Έτοιμη να σπάσει ιστορικό ρεκόρ της Μάντσεστερ
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-11 01:44:00

Τρομερή η Σίτι! Έτοιμη να σπάσει ιστορικό ρεκόρ της Μάντσεστερ επί Φέργκιουσον

Sportdog Team

Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα μετά από το περσινό treble, συνεχίζει αήττητη στο Champions League και κυνηγά το μεγάλο ρεκόρ της συμπολίτισσας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από την εποχή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Μάντσεστερ Σίτι: Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα μετά από το περσινό treble, συνεχίζει αήττητη στο Champions League και κυνηγά το μεγάλο ρεκόρ της συμπολίτισσας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από την εποχή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Μετά από τη χθεσινή επική ισοπαλία (3-3) στη Μαδρίτη, με αντίπαλο τη Ρεάλ για την πρώτη αναμέτρηση της προημιτελικής φάσης του Champions League, οι «μπλε» από το Μάντσεστερ έφτασαν πλέον τα 22 παιχνίδια δίχως ήττα στον θεσμό!

Η τελευταία ήττα

Τελευταία τους ήττα ήταν τον Μάιο του 2022, όταν και είχαν αποκλειστεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Είχαν επιβληθεί με 4-3 στο πρώτο ματς και στη ρεβάνς έχασαν με 2-1 στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού και με 3-1 στην παράταση, με συνέπεια να αποκλειστούν και να μην πάνε τελικό. Εκείνη, λοιπόν, ήταν η τελευταία… Κοντεύουν επομένως δύο χρόνια και ακόμη δεν έχουν χάσει.

Έκτοτε μετρούν 16 νίκες και έξι ισοπαλίες στον θεσμό, έχοντας ταυτόχρονα κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο κόντρα στην Ίντερ την περσινή σεζόν με 1-0, χάρη στο γκολ του Ρόντρι.

Η Σίτι του Γκουαρντιόλα θέλει τρία ακόμη παιχνίδια για να ισοφαρίσει το τεράστιο ρεκόρ της «αρμάδας» του Σερ Άλεξ, αφού εκείνη η Γιουνάιτεντ είχε συμπληρώσει 25 ματς, από τον Σεπτέμβριο του 2007 ως και τον Μάιο του 2009, δίχως ήττα στο Champions League. Κάτι που σημαίνει ότι αν η Σίτι φτάσει στον τελικό δίχως ήττα και το κατακτήσει θα σπάσει ταυτόχρονα το ιστορικό ρεκόρ.

Οι τριάρες σε κάθε ματς!

Επίσης, αξιοσημείωτο γεγονός, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και που μαρτυρά την επιθετική φύση της ομάδας είναι τα τρία γκολ σε κάθε παιχνίδι στο Champions League. Στα τελευταία της εννιά σερί παιχνίδια η ομάδα του Γκουαρντιόλα σκοράρει κατά ριπάς. Αναλυτικά, οι αναμετρήσεις της Σίτι με τα τρία γκολ σε κάθε ματς:

19/09/23 Μάντσεστερ Σίτι 3-1 Ερυθρός Αστέρας

04/10/23 Λειψία 1-3 Μάντσεστερ Σίτι

25/10/23 Γιουνγκ Μπόις 1-3 Μάντσεστερ Σίτι

07/11/23 Μάντσεστερ Σίτι 3-0 Γιουνγκ Μπόις

28/11/23 Μάντσεστερ Σίτι 3-2 Λειψία

13/12/23 Ερυθρός Αστέρας 2-3 Μάντσεστερ Σίτι

13/02/24 Κοπεγχάγη 1-3 Μάντσεστερ Σίτι

06/03/24 Μάντσεστερ Σίτι 3-1 Κοπεγχάγη

09/04/24 Ρεάλ Μαδρίτης 3-3 Μάντσεστερ Σίτι

Ο αήττητος Ρόντρι

Πέρα από τη Μάντσεστερ Σίτι, ως ομάδα, ενδιαφέρουν παρουσιάζουν επίσης και τα ατομικά στατιστικά του Ρόντρι. Πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος χάρη στο γκολ του χάρισε το Champions League στη Μάντσεστερ Σίτι.

Μετρά 66 παιχνίδια και 429 μέρες δίχως ήττα. Όσο παίζει ο Ρόντρι, η Σίτι δεν γνωρίζει την ήττα. Εντυπωσιακά νούμερα από έναν ποδοσφαιριστή, που έχει αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στο παιχνίδι των «μπλε».

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα… κάγκελα ο Ολυμπιακός: "Ανήθικοι ΑΕΚ και Άρης! Αλλοίωση βαθμολογίας, να παρέμβει η δικαιοσύνη"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags