Πρόταση για την απόκτηση του Ανίς Σλιμάν κατέθεσε ο Παναθηναϊκός στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Πρόκειται για 23χρονο διεθνή Τυνήσιο χαφ, ο οποίος γεννήθηκε στη Δανία, όπου έπαιξε σε ΑΒ Κοπεγχάγης και Μπρόντμπι, απ' όπου τον απέκτησε πέρσι το καλοκαίρι η αγγλική ομάδα, βγάζοντας 2,7 εκατ.Ευρώ από τα ταμεία της. Την περσινή σεζόν (2023-2024) είχε 15 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ.

Στα ραντάρ της Άρσεναλ

Μεγάλωσε στη Κοπεγχάγη και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 7 ετών, στη Βέρστερμπρο, μετά τα 13 εντάχθηκε στην Κ-14 της Akademisk Boldklub (AB) της Κοπεγχάγης και εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του σε σημείο να θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Δανίας. Με την ανδρική ομάδα της ΑΒ εντυπωσίασε στην τρίτη κατηγορία, το καλοκαίρι του 2018 δοκιμάστηκε στη γερμανική Φράιμπουργκ και έναν χρόνο αργότερα ήρθε η μεταγραφή στη Μπρόντμπι, με την οποία έκανε ντεμπούτο τον Φεβρουάριο του 2020, αφού προηγουμένως είχε αφήσει πολύ καλές κριτικές σε φιλικά προετοιμασίας απέναντι σε Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Από τότε οι Άγγλοι σκαόυτερς τον σημείωσαν στο μπλοκάκι τους. Μερικούς μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 2020, βρέθηκε στα ραντάρ της Άρσεναλ, η οποία αναζητούσε κόφτη. Τα βρετανικά Μέσα υποστήριζαν τότε, ότι οι Λονδρέζοι θα μπορούσαν να τον πάρουν κοψοχρονιά, λόγω των οικονομικών προβλημάτων στη δανέζικη ομάδα που γιγαντώθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊου, η οποία αποδείχτηκε δύσκολη περίοδος για τον παίκτη. Και αυτό γιατί υπήρξε περιστατικό παραβίασης του εσωτερικού κανονισμού.

Ο ποδοσφαιριστής πήγε σε πάρτι τον Φεβρουάριο του 2021, όπου έκανε έφοδο η Αστυνομία, συνελήφθη και τιμωρήθηκε με πρόστιμο, σε μια σεζόν που έκανε 42 συμμετοχές με 2 γκολ και 5 ασίστ και κέρδισε το πρωτάθλημα με την ομάδα του. Η επόμενη χρονιά (2022-2023), κατά την οποία είχε 36 εμφανίσεις με 4 γκολ και 2 ασίστ, ήταν το εισιτήριο του για την Αγγλία. Ο παίκτης όμως δεν έγινε «Κανονιέρης» αλλά «λεπίδας», όπως είναι το παρατσούκλι της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, λόγω της μακράς παράδοσης της πόλης στην εξόρυξη χάλυβα, η οποία τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2023.

Παίζει παντού στον άξονα

Αγωνιστικά ο Σλιμάν είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις του άξονα, από κόφτης, μέχρι κεντρικός και επιθετικός μέσος. Η Σέφιλντ όταν τον απέκτησε έβλεπε έναν παίκτη μεγάλη εμπειρία παρά το νεαρό της ηλικίας, ο οποίος έχει ανοδική πορεία στην καριέρα του. Με τη Μπρόντμπι είχε συμμετοχές σε Europa League (6) και προκριματικά Champions League (2) και Conference League (3). Καθοριστική σημασία για τη μετακίνησή του στο Νησί έπαιξε η παρουσία του, το 2022, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ (είχε δύο συμμετοχές παίζοντας βασικός με Δανία και Γαλλία).

Ο προπονητή της Σέφιλντ, Πωλ Χεκινγκμπότομ, τον έχει περιγράψει ως «...έναν τεχνικό παίκτη που μπορεί να χειριστεί την μπάλα πολύ καλά και δουλεύει πολύ σκληρά. Έχει παίξει σε πολλές θέσεις σε διεθνές επίπεδο και του έχουν εμπιστοσύνη σε αυτές τις θέσεις δείχνει ότι αντιλαμβάνεται το παιχνίδι τακτικά».

Ψάχνει εξτρέμ και φορ ο Παναθηναϊκός

Από την άλλη πλευρά, ο παίκτης επιθυμεί να παραμείνει στην Αγγλία, γι'αυτό και η αγγλική ομάδα φέρεται να απέρριψε την πρόταση των “πρασίνων” παρότι δεν κυκλοφόρησαν πληροφορίες για ποσά. Η προσθήκη χαφ δεν φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα για τον Παναθηναϊκό τη δεδομένη χρονική συγκυρία, παρότι Ρούμπεν Πέρεθ και Ενίς Τσόκαι είναι φευγάτοι, με τον πρώτο να είναι εκτός πλάνο από τον Ντιέγκο Αλόνσον, ενώ ο δεύτερος οδεύει προς Μάριμπορ.

Όπως όλα δείχνουν, το «Τριφύλλι» μετά τη ρεβάνς του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League με τον Άγιαξ θα κινηθεί να ενισχυθεί σε δύο θέσεις. Όλο το βάρος έχει πέσει στην ενίσχυση της αριστερής πτέρυγας, με την απόκτηση εξτρέμ και της επίθεσης με την προσθήκη επιθετικού.