Δύο χρόνια υπήρξε ο Μαρέσκα βοηθός του Ισπανού, στο Μάντσεστερ συμπεριλαμβανομένης και της χρονιάς του «χρυσού» treble, με την τριπλή κατάκτηση του αγγλικού πρωταθλήματος, του κυπέλλου, αλλά και του ιστορικού Champions League.

 Μετά οι δρόμοι τους χώρισαν, γιατί ο μεταξύ άλλων, για ένα φεγγάρι πρώην μέσος και του Ολυμπιακού δεν μπορούσε ν’ αρνηθεί πρόταση από τη Λέστερ, που μόλις είχε υποβιβαστεί στην Championship ευελπιστώντας να παραμείνει στο «Καθαρτήριο» μόνο μία σεζόν. Όπως ακριβώς και έγινε. Η Λέστερ επέστρεψε αμέσως στην Premier League κι επειδή το έκανε με εμφατικό τρόπο, με τη σειρά της η Τσέλσι του ανέθεσε τα κλειδιά του «Στάνφορντ Μπριντζ» απόλυτα βέβαιη πως θα ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να φέρει μία σχετική ηρεμία στο απόλυτο χάος των «Blues». Χάος σε κάθε τομέα, αρκεί να υπογραμμίσουμε ότι ο Μαρέσκα χωρίζει σε τρεις βάρδιες τους 43 ποδοσφαιριστές που βρήκε στη διάθεσή του, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν χωράνε, όλοι μαζί στο γυμναστήριο του προπονητικού κέντρου του Κόμπχαμ.

 

 «Λυπάμαι που το λέω, αλλά μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής, μεταγραφικής περιόδου θα πρέπει να προχωρήσω σε μία κανονική εκκαθάριση», τόνισε ο Μαρέσκα ο οποίος, στο μεταξύ έμεινε με 41 παίκτες αφού ο Λουκάκου βρίσκεται όλο και περισσότερο κοντά στη Νάπολι, ενώ ο Γκάλαχερ μάλλον επιστρέφει στην Ατλέτικο Μαδρίτης ύστερα από ένα γραφειοκρατικό κόλλημα που τον έκανε να γυρίσει στο Λονδίνο.

 Για τη σημερινή αναμέτρηση του «Στάνφορντ Μπριντζ», που σε πολλούς μπορεί να θυμίζει το περυσινό, εντυπωσιακό μεταξύ τους 4-4 (video), ο Μαρέσκα μιλώντας στο Sky.Sports αποκάλυψε ότι συμβουλεύτηκε τους Κλάουντιο Ρανιέρι και Κάρλο Αντσελόττι, δύο από τους συμπατριώτες του που επίσης είχαν καθίσει στον πάγκο των Blues. Τον Ρανιέρι, μάλιστα τον είχε συμβουλευτεί και πέρυσι, πριν αποδεχτεί την πρόταση της Λέστερ, δηλαδή της ομάδας που ο Ρανιέρι είχε ανέλπιστα οδηγήσει στην κατάκτηση της Premier League.

 «Στην πρώτη περίπτωση, οι συμβουλές του Ρανιέρι αποδείχθηκαν πολύτιμες, γιατί ανεβήκαμε αμέσως κατηγορία. Στη δεύτερη, του Αντσελόττι, θα το δείξει μόνο η συνέχεια».