Για την ώρα, το ενδιαφέρον περιστρέφεται γύρω από δέκα, με δεκαπέντε μεγάλα ονόματα της αγγλικής, αλλά γενικώς και της ευρωπαϊκής μπάλας: Ίβαν Τόνει, Ραχίμ Στέρλινγκ, Κόνορ Γκάλαχερ, Μαρκ Γκουεί, Βίκτορ Όσιμεν, Τζέιντον Σάντσο. Η’ τον διεθνή 24χρονο Πορτογάλο επιθετικό, Ζοάο Φέλιξ για τον οποίο κάποτε η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε πληρώσει στη Μπενφίκα κοντά στα 120εκ. ευρώ, μετά το μετάνιωσε, τον έδωσε δανεικό σε Τσέλσι και Μπαρτσελόνα και τώρα προσπαθεί να «ξεφορτωθεί» πουλώντας τον, ολοκληρωτικά, πάλι στην Τσέλσι με αντάλλαγμα καμία 40αριά εκατομμύρια, συν τον Κόνορ Γκάλαχερ στον οποίο ο Ιταλός προπονητής των «Blues», Έντσο Μαρέσκα έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του, γι’ αυτό και καλό θα ήταν να πάει να βρει αλλού λεπτά συμμετοχής.

Η Τσέλσι, αλλά και η Άρσεναλ είχαν ενδιαφερθεί σοβαρά και για τον ταλαντούχο επιθετικό της Μπρέντφορντ, Ίβαν Τόνει, σκόρερ πέρυσι 20 γκολ: μάλλον όμως τους πρόλαβε η Αλ Αχλί. Ο διεθνής Άγγλος, που είχε τιμωρηθεί με 1.5 χρόνο αποκλεισμού για στοιχηματισμό (εναντίον της ίδιας του της ομάδας…), δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι ακριβώς θα κάνει, μέχρι τότε πάντως ζυγίζει, σοβαρά, τη «χρυσή» πρόταση που ήρθε από τη Σαουδική Αραβία.

Το ίδιο και ο σέντερ- φορ της Νάπολι, Βίκτορ Όσιμεν, τον οποίο η Αλ Χιλάλ περιμένει από πέρυσι. Προς στιγμήν, ο Νιγηριανός δέχτηκε και ενημέρωσε τους «Partenopei» για την πρόθεσή του να φύγει, ενδιάμεσα όμως προέκυψε ένα διπλό ενδιαφέρον, από Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι που δεν αποκλείεται να τον μεταπείσουν να παραμείνει στην Ευρώπη. Στο μεταξύ, η Παρί έδειξε ενδιαφέρον και για τον Λούκμαν (Αταλάντα), ενώ η Τσέλσι, μετά τον Ζοάο Φέλιξ θα ήθελε τον Όσιμεν μόνο ως μονάδα ανταλλαγής για να ξεφορτωθεί, μία και καλή τον Βέλγο, Ρομέλου Λουκάκου τον οποίο ο πρώην προπονητής του στην Ίντερ, Αντόνιο Κόντε θέλει, σαν τρελός, να τον έχει και στη Νάπολι.

Η Τσέλσι, επίσης που προσπαθεί να μειώσει τον υπεράριθμο ρόστερ των 43 παικτών της, κάνει απέλπιδες προσπάθειες να τακτοποιήσει το συντομότερο και τις περιπτώσεις των Ραχίμ Στέρλινγκ και Τρέβορ Τσάλομπαχ. Για τον πρώτο βρίσκονται στο τραπέζι τρεις σοβαρές προτάσεις από Γιουβέντους, Ρόμα και Μπολόνια. Για τον δεύτερο, μόνο από τη Μπολόνια που ύστερα από 60χρόνια απουσίας επέστρεψε φέτος στο Πρωταθλητριών/ Champions League.

Όσον αφορά τον Μαρκ Γκουεί, ταλαντούχο σέντερ- μπακ της Κρίσταλ Πάλας, η Νιουκάσλ μέχρι στιγμής είδε να της απορρίπτονται τέσσερις προσφορές, με τελευταία, και σημαντικότερη τα 70εκ. ευρώ. Στην περίπτωση που απορριφθεί και μία πέμπτη, οι «Magpies» θα ρίξουν το βάρος τους στον Τζο Γκόμες της Λίβερπουλ, που μπορεί να τύχαινε της εμπιστοσύνης του Γιούργκεν Κλοπ, όχι όμως και του Άρνε Σλοτ.

Βαλίτσες ετοιμάζει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Τζέιντον Σάντσο: άγνωστο ακόμη εάν θα είναι για το Παρίσι και την Παρί Σεν Ζερμέν, το Τορίνο και  τη Γιουβέντους ή το Ντόρτμουντ. Ενώ από το «Ολντ Τράφορντ» φεύγει και ο Σκοτσέζος μέσος, Σκοτ Μακ Τόμινεϊ, είτε για τη Φούλαμ, είτε για τη Νάπολι.

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται και στην Άρσεναλ, που τον περασμένο μήνα απέκτησε τον καλύτερο, Ιταλό αμυντικό της περυσινής χρονιάς, Ρικάρντο Καλαφιόρι. Δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου αναφέρουν ότι οι «Gunners» βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτηση του διεθνούς Ισπανού της Ρεάλ Σοσιεδάδ, Μίκελ Μερίνο, Ενώ από το Λονδίνο ετοιμάζουν βαλίτσες ο Έντι Νκετιάθ (για μία από τις Νότινγκαμ Φόρεστ, Μπόρνμουθ, Κρίσταλ Πάλας), αλλά και ο Άαρον Ράμσντεϊλ, για τον Άγιαξ. Υπομονή, ένα ακόμη «καυτό» 10ήμερο.