Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ανακοινώθηκε την 1η Ιουλίου από τη Νιούκαστλ, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει από τις "καρακάξες", αφού λογίζεται ως πέμπτη επιλογή από το τεχνικό τιμ της ομάδας!

Σύμφωνα με το Athletic και τον Κρις Βόου, ο διεθνής γκολκίπερ ενδέχεται να παραχωρηθεί δανεικός, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Αν και οι φίλαθλοι της Φόρεστ δεν ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι από τις εμφανίσεις του Βλαχοδήμου, πιστεύω ότι ο Έλληνας τερματοφύλακας έδειξε αρκετά καλά στοιχεία στα φιλικά προετοιμασίας. Εφόσον αποφασιστεί να παραχωρηθεί δανεικός δε νομίζω ότι θα δυσκολευτεί να βρει σύλλογο. Παραδόξως, παρά το γεγονός ότι μόλις εντάχθηκε από τη Νότιγχαμ στις 30 Ιουνίου, ως μέρος της ανταλλαγής που έφερε τον Έλιοτ Άντερσον στο Σίτι Γκράουντ, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ενδέχεται να αποχωρήσει με τη μορφή του δανεισμού».

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, η Νιούκαστλ έχει πέντε τερματοφύλακες και, ενώ αναμενόταν ότι ο Μάρτιν Ντουμπράβκα θα αποχωρήσει, ο διεθνής Σλοβάκος βρέθηκε στον πάγκο με τη Σαουθάμπτον.

Βασικός ήταν ο εξαιρετικός Νικ Πόουπ, ενώ ο Βλαχοδήμος έμεινε εκτός αποστολής, με τον Τζον Ράντι να είναι τρίτη επιλογή και τον Μαρκ Γκιλεσπι τέταρτη.