Βαγγέλης Μαρινάκης: Νέο αφιέρωμα για τον διοικητικό ηγέτη του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ Φόρεστ στην Αγγλία, με την Daily Mail να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, Βαγγέλης Μαρινάκης, σκέφτεται να πάει την ομάδα… σε άλλο επίπεδο», παρουσιάζοντάς τον σαν τον αναμορφωτή του αγγλικού συλλόγου.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης
Intime

«Ο Μαρινάκης σκέφτεται εντελώς διαφορετικά, πλέον. Ο Ολυμπιακός, η ελληνική ομάδα που επίσης διοικεί, κατέκτησε πέρυσι το Europa Conference League, και ο ίδιος εκτιμά ότι η Φόρεστ μπορεί μεσοπρόθεσμα να προκριθεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Εάν εγκριθεί το σχέδιο για την αγορά του City Ground έναντι 8,5 εκατομμυρίων λιρών, η χωρητικότητά του θα μπορούσε να επεκταθεί σε περισσότερες από 40.000 θέσεις.

Το μοντέλο του Μαρινάκη είναι η Άστον Βίλα, η οποία προκρίθηκε στο Conference League τέσσερα χρόνια μετά την άνοδό της από την Championship και τώρα συμμετέχει στο Champions League.

Εάν η Φόρεστ καταφέρει να μιμηθεί τη Βίλα, θα μπορούσε να βρεθεί στην ελίτ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων στα επόμενα 3 χρόνια, κάτι που δεν φαίνεται ανέφικτο.

Η Νιούκαστλ επίσης δεν ήταν ευχαριστημένη όταν η Φόρεστ, γνωρίζοντας ότι ο Μαρινάκης είχε το πάνω χέρι λόγω των κανόνων της Premier League, απέκτησε το δικό της ταλέντο, Έλιοτ Άντερσον, για 35 εκατομμύρια λίρες τον Ιούνιο, και κατάφερε να πουλήσει τον τερματοφύλακα Οδυσσέα Βλαχοδήμο, τον οποίο πλέον δεν ήθελαν, για 20 εκατομμύρια. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήξερε ότι είχε το πάνω χέρι λόγω του FFP που διέπει τους κανόνες του πρωταθλήματος», αναφέρει μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης
Intime