Η Άρσεναλ τον κατηγορεί ευθέως για την αποβολή, με δεύτερη κίτρινη κάρτα και με τη δικαιολογία της καθυστέρησης, του Λεάντρο Τρουσάρ, που την υποχρέωσε να μείνει με 10 παίκτες για ένα ολόκληρο ημίχρονο, αλλά και για τα εναπομείναντα 55 λεπτά του αγώνα. Ενώ η Σίτι, επίσης κατηγορεί τον κατά τα άλλα πεπειραμένο ρέφερι γιατί η φάση του γκολ του Καλαφιόρι, και του προσωρινού 1-1 ξεκίνησε την ώρα που ο Όλιβερ κάλεσε κοντά του, και ακόμη συνομιλούσε με τον Ουόκερ, στη μέση του γηπέδου.

 Δικαίως διαμαρτύρονται και οι δύο ομάδες, ίσως όμως η Άρσεναλ να το δικαιούται περισσότερο γιατί μία ανάλογη φάση, ως προς την χρονοτριβή στην επανέναρξη του παιχνιδιού συνέβη και από την άλλη πλευρά, με τον Ντοκού και ουδέποτε τιμωρήθηκε ανάλογα. Επιπλέον, και ακριβώς για τον ίδιο λόγο οι «Gunners» είχαν μείνει με 10 παίκτες και πριν δύο εβδομάδες, όταν στο παιχνίδι με τη Μπράιτον (1-1) είχε αποβληθεί ο Ντέκλαν Ράις ενισχύοντας, ακόμη περισσότερο την καχυποψία του προπονητή τους, Μίκελ Αρτέτα.

 Ο οποίος, παρεμπιπτόντως ακόμη και με 10 παίκτες για 55 λεπτά κρατούσε στα χέρια του, με διπλή ζώνη άμυνας, αλλά και μερικές σωτήριες αποκρούσεις του Ράγια την ιστορική νίκη μες στο «Etihad» έως το 98ο λεπτό, όταν από ένα «βρώμικο» σουτ του Στόουνς η μπάλα πέρασε από δεκάδες πόδια καταλήγοντας στα δίχτυα του Ισπανού τερματοφύλακα.

 

 Ήταν το γκολ του πολύτιμου 2-2, που κράτησε τη Σίτι στην κορυφή της Premier League. Ήταν κυρίως όμως η φάση που επισκίασε το νέο, «εξωγήινο» ρεκόρ του Έρλινγκ Χάλαντ που έφτασε ήδη τα 10 φετινά γκολ σε 5 παιχνίδια πρωταθλήματος, τα 100 γκολ σε 105 αγώνες με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι επίτευγμα που κατάφερε σε μόλις 2 σεζόν, μία λιγότερη απ’ ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο επί εποχών Ρεάλ Μαδρίτης.

 Απ’ αυτά, ο Νορβηγός «γίγαντας» πέτυχε τα 60 σε 52 αγώνες στο «Etihad», ενώ συνολικά τα 73 στην Premier League, τα 18 στο Champions League, τα 8 στο Κύπελλο Αγγλίας και το 1 στο Carabao Cup. Όλα αυτά, σε δύο μόλις σεζόν: αν συνεχίσει έτσι, με τέτοιους ρυθμούς, υπογραμμίζει το Sky.Sports και αφού έχει ήδη πετύχει  γκολ ανά αγώνα, στο τέλος της σεζόν θα έχει ξεπεράσει τα 75…