Διορία δύο αγώνων έδωσε η διοίκηση των Red Devils στον Ολλανδό προπονητή για ν’ αλλάξει, μία για πάντα τη ρότα, αλλά και την εικόνα μίας διαλυμένης ομάδας. Η πρώτη ευκαιρία θα του δοθεί την Πέμπτη στο «Ντραγκάο» με την Πόρτο, στη 2η αγωνιστική του Europa League. Και η τελευταία, την Κυριακή στο Μπέρμινγκαμ απέναντι στην ισχυρή Άστον Βίλλα. Ποιος είναι όμως ο λόγος που δεν τον έχουν διώξει ακόμη; Η υπέρογκη αποζημίωση…

Στο μεταξύ, και σύμφωνα με δημοσιεύματα, μετά τον Νορβηγό, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, που ο Τζιμ Ράτκλιφ θα προόριζε ως προσωρινή λύση για τον πάγκο των «Κόκκινων Διαβόλων», οι υποψήφιοι προπονητές για να «ριζώσουν» από τη νέα περίοδο στο «Ολντ Τράφορντ» έγιναν έξι: στην κορυφή της λίστας βρίσκονται τρεις Ιταλοί, ο Σιμόνε Ιντσάγκι, της Ίντερ, ο επί χρόνια προπονητής της Γιουβέντους, Μασσιμιλιάνο Αλλέγκρι, αλλά και ο Ρομπέρτο Ντε Ζέρμπι, που μετά την πολύ καλή του πορεία στη Μπράιτον συνεχίζει την εξαιρετική του δουλειά και στη Μαρσέιγ. Αμέσως μετά τους ακολουθούν δύο Άγγλοι: ο «βετεράνος», Σαμ Αλαρντάις, αλλά και ο Γκρέιαμ Πότερ, που μετά τη Μπράιτον, αλλά και την τραυματική του εμπειρία στην Τσέλσι βρίσκεται παράλληλα και πολύ κοντά στο ν’ αντικαταστήσει τον Γκάρεθ Σαουθγκέιτ στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας.

 Γιατί όμως δεν έχουν διώξει ακόμη τον Τεν Χαγκ, μετά τις τρεις ήττες της Μάντσεστερ (2-1 από τη Μπράιτον, 0-3 από Λίβερπουλ και Τόττεναμ) σε μόλις έξι αγώνες Premier League; Γιατί, όπως σωστά υπογραμμίζει η «Daily Mail» για να στείλουν σπίτι του τον Ολλανδό χρειάζονται 17.5 εκ. λίρες αποζημίωσης: πάνω, κάτω 21εκ. ευρώ (!), ποσό που η Γιουνάιτεντ αυτήν την περίοδο δεν μπορεί να διαθέσει διαφορετικά δεν θα απέλυε 100 ανθρώπους από το προσωπικό της για να εξοικονομήσει χρήματα για την ανακατασκευή του γηπέδου.