Όπως την αγγλική Premier League, όπου το πρώτο τους 3ποντο ακόμη κυνηγούν δύο νεοφώτιστες, η Ίπσουιτς και η Σαουθάμπτον, αλλά και, εντελώς απρόσμενα οι Γουλβς, Κρίσταλ Πάλας.

 Μέχρι στιγμής η Ίπσουιτς έχει  4 ισοπαλίες και 3 ήττες, αλλά έχει ήδη αντιμετωπίσει Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Άστον Βίλλα και Μπράιτον δηλαδή τέσσερις, από τις πρώτες έξι της βαθμολογίας. Το απόγευμα φιλοξενεί την Έβερτον: ευκαιρία να κυνηγήσει τους πρώτους της 3 βαθμούς.

 Εκκίνηση πολύ κατώτερη των προσδοκιών, αντίθετα για την Κρίσταλ Πάλας του αυστριακού Όλιβερ Γκλάζνερ που μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο είχε δώσει φαινομενικά έναν διαφορετικό αέρα στους Λονδρέζους. Τρεις ισοπαλίες και 4 ήττες ο μέχρι σήμερα απολογισμός με Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και Λέστερ, Έβερτον. Δύσκολο και το ταξίδι της Δευτέρας, στο Νότινγκαμ με τη Φόρεστ.

 Από τις τρεις νεοφώτιστες οι «Άγιοι» της Σαουθάμπτον τα έχουν πάει χειρότερα απ’ όλους με έξι ήττες και μόνο μία (με την Ίπσουιτς) ισοπαλία. Νομοτελειακά, κάποια στιγμή θα ξεμπλοκάρουν: ευκαιρία να το κάνουν με Λέστερ, Έβερτον και Γουλβς, ίσως την χειρότερη απ’ όλες με παθητικό ήδη 21 γκολ. Η οποία επίσης, τα πήγε μία από τα ίδια με μία ισοπαλία και 6 ήττες έχοντας όμως ήδη αντιμετωπίσει Άρσεναλ, Τσέλσι, Νιουκάσλ, Άστον Βίλα και Λίβερπουλ. Μάντσεστερ Σίτι και Μπράιτον θα είναι οι επόμενες που θα την περιμένουν στη γωνία, έτοιμες να φουσκώσουν ακόμη περισσότερο τα δίχτυα τους.

 Στη Μπουντεσλίγκα η Κίελ γνώρισε 4 ήττες, από Χοφενχάιμ, Βόλφσμπουργκ, Μπάγερν Μονάχου και Άϊντραχτ έχει όμως και δύο ισοπαλίες μία εκ των οποίων, με 2-2 με την πρωταθλήτρια Μπάγερ Λεβερκούζεν. Χειρότερα ακόμη τα πήγε μέχρι στιγμής η Μπόχουμ με μόνο μία ισοπαλία (με την… Κίελ) και πέντε ήττες. Ωστόσο και η συνέχεια, με Χοφενχάιμ, Μπάγερν Μονάχου, Άϊντραχτ και Λεβερκούζεν δεν υπόσχεται πολλά, ούτε και ιδιαίτερα θετικά πράγματα.

 Στη Γαλλία η ουραγός Ανζέρ έχει ήδη χάσει τέσσερα παιχνίδια, αλλά από την άλλη πήρε τρεις σπουδαίες ισοπαλίες με Στρασβούργο, Μαρσέιγ, εκτός και Ναντ εντός. Στην Ισπανία, μόνο η Λας Πάλμας παραμένει ακόμη χωρίς νίκη, με τρεις ισοπαλίες και έξι ήττες, ενώ στο Campionato η Μόντσα του, μεγάλου κεντρικού αμυντικού του παρελθόντος, Αλεσσάντρο Νέστα ηττήθηκε τρεις φορές και ήρθε ισόπαλη τέσσερις, εκ των οποίων τις δύο με άκρως… σαδιστικό τρόπο: στο 88’ είχε δεχτεί γκολ από την Ίντερ και, ακόμη χειρότερα στο 96’ από τη Φιορεντίνα.