Ένα τραγελαφικό σκηνικό δημιουργήθηκε στην Ιταλία πριν την σέντρα του αγώνα της ΣΠΑΛ με την Πάρμα στο "Ένιο Ταρντίνι", που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 13:30 ώρα Ελλάδας την Κυριακή (8/3).

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας, Βιντσέντζο Σπανταφόρα, τάχθηκε υπέρ του αιτήματος της Ένωσης Παικτών να μην διεξάγονται αγώνες της Serie A κατά τη διάρκεια της έξαρσης του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να περιμένουν οι παίκτες στην φυσούνα χωρίς να ξέρουν αν θα γίνει το παιχνίδι.

Οι διαιτητές βγήκαν και ενημέρωσαν τους παίκτες ότι εξεταζόταν το ενδεχόμενο να σταματήσει άμεσα η σεζόν στη Serie A, με αποτέλεσμα οι ομάδες να επιστρέψουν στα αποδυτήρια. Τελικά ανακοινώθηκε ότι ο αγώνας Πάρμα-ΣΠΑΛ θα αρχίσει στις 14:45 ώρα Ελλάδας.

«Συμμερίζομαι τις απόψεις του Νταμιάνο Τομάζι, προέδρου της Ιταλικής Ένωσης Παικτών, και ενώνομαι με το κάλεσμά του να ανασταλεί το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου» έγραψε σήμερα το πρωί ο Σπανταφόρα στο λογαριασμό του στο Facebook.

Κόβει τις χειραψίες σε Champions League και Europa η UEFA

Ακόμα ένα μέτρο για την πρόληψη κατά του κορωνοϊού πήρε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Όπως ανακοίνωσε, δεν θα γίνονται πλέον χειραψίες πριν από τους προσεχείς αγώνες του Champions League και του Europa League, μετά τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ελαχιστοποίησης της πιθανής μετάδοσης του ιού.