Παίζει πολύ δυνατά το όνομα του Μαουρίτσιο Σάρι για τον πάγκο του Παναθηναϊκού, με τον σπουδαίο Ιταλό προπονητή να ψάχνει νέες προκλήσεις στη γεμάτη καριέρα του.

Μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «Sportitalia» τόνισε ότι θέλει να βρει κάτι... διεγερτικό, όπως είπε χαρακτηριστικά, με μια ομάδα που θα έχει χαμηλό μέσο όρο ηλικίας.

«Αναζητώ κάτι διεγερτικό, μια πρόταση που θα πυροδοτεί αυτό το είδος αίσθησης. Θα ήθελα να κάνω ένα ταξίδι με μια αρκετά νεανική ομάδα, που μπορεί να μείνουμε μαζί σε ένα μεσομακροχρόνιο διάστημα, για να δούμε πού μπορούμε να φτάσουμε.

Μιλάμε για νέους, μερικές φορές, με έναν παράλογο τρόπο, οι παίκτες είναι δυνατοί και λιγότερο δυνατοί. Οι δυνατοί νέοι παίκτες μπορούν να καλουπωθούν, επομένως είναι πιο δύσκολο για έναν προπονητή. Θα ήθελα ένα πρότζεκτ με παίκτες χαμηλού μέσου όρου ηλικίας. Ακόμη και με μια ομάδα που θέλει να αναπτυχθεί, χωρίς να βιάζεται. Αλλά ας έχει ξεκάθαρες ιδέες».

Και πρόσθεσε ο Σάρι: «Σε απευθείας επίπεδο έχω επαφές μόνο με ξένες ομάδες. Χρειάζομαι κάποιο χρόνο και αυτό είναι φυσιολογικό. Αν ένας ξένος σύλλογος με θέλει, τότε πρέπει να κάτσω και να δω τουλάχιστον δέκα αγώνες. Αλλά και αυτό δεν είναι αρκετό. Είναι κάτι το άχρηστο να έχεις μια γενική ιδέα, γιατί το βασικό είναι το περιεχόμενο.

Χρειάζονται τουλάχιστον 7,8 ημέρες για να γίνουν όλα αυτά. Οι αξιολογήσεις που πρέπει να κάνω μαζί με το επιτελείο μου. Πρέπει να μου στείλουν μια έκθεση η οποία είναι ανεξάρτητη από τις σκέψεις μου. Και η Ιταλία είναι πάντα η Ιταλία. Στη ζωή ενός ανθρώπου υπάρχουν προτεραιότητες, οι οποίες πηγαίνουν πέρα από το ποδόσφαιρο και αυτή τη στιγμή έχω προσωπικές ευθύνες, άρα θα δούμε».