Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ξενόπουλος για Super League! "Παικτάρα" από ΑΕΚ - "Σιδερένιοι" γκολτζήδες στον ΠΑΟ Β’
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-21 15:35:00

Από ΑΕΚ ο "παικταράς" του ΠΑΟ - Εξτρέμ "παιδί" της Πόρτο στο Τριφύλλι - Για top επίπεδο ο Ξενόπουλος

του Νίκου Στεργίου
Από ΑΕΚ ο "παικταράς" του ΠΑΟ - Εξτρέμ "παιδί" της Πόρτο στο Τριφύλλι - Για top επίπεδο ο Ξενόπουλος

Η δεύτερη ευκαιρία σε παίκτη της Ένωσης, μετά από σοβαρό τραυματισμό! Το πράσινο "καρέ" που ενθουσίασε στην Καρδίτσα! Τί λένε οι πληροφορίες για τους παίκτες που έφεραν... Αναγέννηση. 

Ο Παναθηναϊκός Β' είναι μία από τις καλύτερες δεύτερες ομάδες των Big4 που αγωνίζονται (στον Βόρειο όμιλο) της Super League 2. Το αναγνωρίζουν και τεχνικοί, με πείρα από χαμηλότερες κατηγορίες, όπως ο Πέτρος Τσιγκούλης που ξεχώρισε τους «πράσινους» μιλώντας στο Sportdog. Πρόσφατα το «Τριφύλλι» πέρασε νικηφόρα από την Καρδίτσα, παίρνοντας το διπλό απέναντι στην τοπική Αναγέννηση με γκολ του Φουρτάδο και του Σαρδέλη.

Μαζί με τους σκόρερ, αν και όλη η ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου ανταποκρίθηκε στις συνθήκες της αναμέτρησης, διακρίθηκαν δύο ακόμα ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τον τερματοφύλακα Βασίλη Ξενόπουλο και τον αριστερό εξτρέμ, Μιγκέλ Ταβάρες. Το Sportdog έκανε ρεπορτάζ για την απόδοση του... πράσινου καρέ. Δείτε τι σημείωσε.

Βασίλης Ξενόπουλος: Ήταν εξαιρετικός στις επεμβάσεις και στις εξόδους του. Έδειξε σταθερότητα. Έκανε εντύπωση ο τρόπος που κατηύθυνε την άμυνά του. Πραγματοποίησε σημαντική εμφάνιση και σταμάτησε κάθε επιθετική προσπάθειαν της Αναγέννησης. Από την τετράδα που ξεχωρίσαμε θεωρείται παίκτης που θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε ανώτερο επίπεδο. Στον Παναθηναϊκό η τριάδα των τερματοφυλάκων έχει κλείσει. Ο παίκτης δεν χωρά προς το παρόν ανάμεσα σε Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Χριστογεώργος. Τον περασμένο Ιούλιο φερόταν να αναζητεί ομάδα στο εξωτερικό. Τελικά έμεινε στο «Τριφύλλι».

 

Γιάννης Σαρδέλης: Ήταν ο παίκτης που διαμόρφωσε το τελικό 0-2, αφού ξέφυγε από τους αμυντικούς της Καρδίτσας και πλάσαρε τον Γκέκα. Είναι χαφ που παίζει στη γραμμή, πολύ κινητικός και σε θέση να σπάσει το τεχνητό οφσάιντ του αντιπάλου. Ο Σαρδέλης μετρά 4 γκολ και 1 ασίστ σε 9 συμμετοχές. Ένα από τα πιο καθοριστικά του γκολ ήταν στην εκτός έδρας νίκη επί του Ηρακλή με 3-2.

Είναι προϊόν των Ακαδημιών της ΑΕΚ και μάλιστα είχε συμμετοχές με την πρώτη ομάδα. Το ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα το έκανε σε ματς Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Λάρισας τον Οκτώβριο το 2018 και ήταν ιδανικό για τον παίκτη, αφού βρήκε δίχτυα μέσα σε 15 λεπτά συμμετοχής. Το ντεμπούτο στη Super League το έκανε τον Μάιο του 2021 στην αναμέτρηση με τον Αστέρα, όταν αντικατέστησε στο 65' τον Τάνκοβιτς.

 

Ο Σαρδέλης έχαιρε της εκτίμησης εντός Ένωσης από συμπαίκτες του. Τον Ιούλιο του 2020, υπέστη σοβαρό τραυματισμό (κάταγμα κνήμης) κατά τη διάρκεια προπόνησης και ο Έλντερ Λόπες ήταν αυτός που στάθηκε στο πλευρό του μέχρι να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Οι πόνοι του ήταν αβάσταχτοι από το κάταγμα κνήμης που υπέστη ο μικρός και ο Λόπες φρόντιζε να του κρατά υψηλά το ηθικό. «Είσαι παικτάρα. Να μην φοβάσαι τίποτα. Αυτό θα σε βοηθήσει να γίνεις ακόμα πιο δυνατός όταν θα γυρίσεις. Έχω περάσει και εγώ σοβαρό τραυματισμό αλλά είμαι και πάλι εδώ» ήταν τα λόγια που έλεγε ο Πορτογάλος στον Σαρδέλη. Απ'ότι φαίνεται ο Λόπες επιβεβαιώθηκε, αφού ο παίκτης επέστρεψε δυνατός.

Μιγκέλ Ταβάρες: Από τον αριστερό εξτρέμ του Παναθηναϊκού προήλθε το 0-1 από τον Φουρτάδο. Ο παίκτης μπήκε από τα αριστερά μέσα στην περιοχή, άδειασε δύο αμυντικούς, σούταρε από πλάγια θέση, απέκρουσε ο Γκέκας και ο Βραζιλιάνος στην επαναφορά άνοιξε το σκορ. Είναι παίκτης που χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια, πολύ γρήγορος στις αντεπιθέσεις με καλή τεχνική και κράτημα της μπάλας. Στην Ελλάδα για το «Τριφύλλι» ήρθε τον Αύγουστο του 2022. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην Ακαδημία της Καντάλ, υπήρξε μέλος των Υποδομών της Πόρτο και αγωνίστηκε στις Νογκεϊρένσε και Αμαράντε.

Ο 23χρονος εξτρέμ είχε κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, έχοντας ένα γκολ και μία ασίστ στις πρώτες τρεις αγωνιστικές. Στάθηκε όμως άτυχος στα τέλη Νοεμβρίου, καθώς υπέστη κάκωση στον οπίσθιο μηριαίο (στον αγώνα με τον Αλμωπό Αριδαίας, 1-1) και έμεινε εκτός για τρεις εβδοιμάδες. Επανήλθε μέσα Δεκεμβρίου στο ματς με τον Μακεδονικό (1-1).

Γκουστάβο Φουρτάδο: Είναι ο παίκτης που άνοιξε το σκορ στην Καρδίτσα. Είναι παίκτης που αγωνίζεται κυρίως στα αριστερά, αλλά μπορεί να παίξει και δεξιά με ανάποδο πόδι. Είναι πολύ ουσιαστικός και βρίσκεται μέσα στις φάσεις, κάτι που έγινε και στην Καρδίτσα, αν και ο Παναθηναϊκός πρόσεχε πολύ τα μετόπισθεν και έβγαινε συγκρατημένα στις αντεπιθέσεις. Αποκτήθηκε τον περασμένο Αύγουστο από την πορτογαλική Τροφένσε με συμβόλο διετίας.

Στάθηκε και εκείνος άτυχος, αφού υπέστη κάταγμα στο μεγάλο δάχτυλο του δεξιού ποδιού κατά τη διάρκεια προπόνησης στα τέλη Οκτωβρίου. Έτσι έχασε τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της Super League 2, με Απόλλωνα Λάρισας, Θεσπρωτό, Αλμωπό και Ηρακλή.  

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φέρνει μεγαλύτερο όνομα από Ελ Ταμάρι και φορ ο Αλαφούζος - Αυτόν ζήτησε ο Αλμέιδα από Μελισσανίδη

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags