Ο Κώστας Χαϊτογλου καταξιωμένη και εμβληματική φυσιογνωμία της κυανόλευκης οικογένειας, με τους συνεργάτες του ανοίγουν τον φάκελο «γήπεδο» με έναν απλό και λακωνικό τρόπο, προϊδεάζοντας ωστόσο ή αφήνοντας να εννοηθεί πως έχουν προηγηθεί αρκετές επαφές και χρόνος, μέχρι να πάρουν την μεγάλη απόφαση. Σαφέστατα θα υπάρξει και μια λεπτομερέστερη ενημέρωση για τον κόσμο, στον κατάλληλο χρόνο.

Η υπόθεση του γηπέδου για την ιστορική ομάδα αποτελούσε για δεκαετίες ολόκληρες το όνειρο αλλά και το πρόβλημα για τους εκάστοτε διοικούντες. Κάποιοι τόλμησαν να κάνουν το πρώτο βήμα, αλλά στη συνέχεια σύντομα βρέθηκαν μπροστά σε ανυπέρβλητες δυσκολίες. Εμπόδια πολλά. Η ακίνητη περιουσία δεσμευμένη, δυσκολευόταν να γίνει ελκυστική. Όταν ξεπεράστηκε το πρόβλημα, τα πράγματα απλουστεύτηκαν. Ο Ηρακλής βρέθηκε στο προσκήνιο με μια «προίκα» που δεν την διέθετε κανένας άλλος σύλλογος. Οι πρώτες προσεγγίσεις από υποψήφιους επενδυτές, δεν καρποφόρησαν. Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι. Δεν έχει κανένα νόημα αυτή τη στιγμή να αναφερθούμε σε αυτούς. Ίσως υπάρχει μια εξήγηση, ότι αυτό οφειλόταν στο ότι μπερδεύτηκαν αρκετοί νταραβερτζήδες στις όποιες προσπάθειες.

Επί του προκειμένου τα μέχρις εδώ ανεμομαζώματα και διαβολοσκορπίσματα, μπαίνουν στο περιθώριο. Η τρανταχτή νωπή είδηση μιλά για ένα «φως» που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και εκτυφλωτικό, εξαιτίας μιας επιτροπής, την οποία απαρτίζουν ότι εκλεκτότερο έχει να επιδείξει από όλες τις πλευρές αυτή τη στιγμή η οικογένεια του Ηρακλή. Αυτοί που ανέλαβαν εκπέμπουν ήδη φως σοβαρότητας, υπευθυνότητας και πάνω από όλα ανιδιοτελούς αγάπης προς τον πολύπαθο σύλλογο.

Θα μου πείτε ότι αρκούν αυτές οι αρετές από μόνες τους για να προχωρήσει ομαλά και να πετύχει το στόχο της η συγκεκριμένη επιχείρηση; Ναι! Αρκούν! Το υποστηρίζουμε γιατί υπάρχει και μια δικλείδα ασφαλείας που λέγεται χρυσοφόρα ακίνητη κυανόλευκη περιουσία. Με το υπερβέβαιο πλέον ενδεχόμενο η σωστή διαχείριση της από την επιτροπή να οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια κατευθείαν στον ποθητό στόχο. Εκεί που χρόνια ολόκληρα ονειρεύεται και προσεύχεται να βρεθεί ο κυανόλευκος οπαδός. Το «φως» δεν είναι θαμπό αυτή τη στιγμή και τρεμάμενο. Το επαναλαμβάνουμε ότι είναι σχεδόν εκτυφλωτικό, αντικατοπτριζόμενο στη δύναμη που εκπέμπει η επιτροπή Χαϊτογλου. Ο οποίος έχει δίπλα του τον Νίκο Τζίκα, γιο του επί δεκαετίες διοικητικού στελέχους του συλλόγου και ανηψιό του κατά την προσωπική μας άποψη κορυφαίου βορειοελλαδίτη διαχρονικά αθλητικού παράγοντα Νίνου Τζίκα, ο οποίος έφτασε στην ψηλότερη διάκριση της προεδρίας της ΔΟΕ. Το τιμ συμπληρώνεται από τους κ.κ Χαλβατζάκη, Κυριζίδη και Γεράνη.

Πηγή: Metrosport