Στην ΑΕΚ χαρακτήρισαν ιστορική ημέρα την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024. Όπως σας ενημέρωσε το Sportdog, στη δεύτερη ομάδα της Ένωσης εντάχθηκαν πέντε παιδιά των Υποδομών, τα οποία υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια και θα βοηθήσουν τη δεύτερη ομάδα στη Super League 2. Πρόκειται για τους Χριστόφορο Κολιμάτση, Δημήτρη Βαλκάνη, Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο, Πανορμίτη Καλίαρο και Μάριο Μπαλαμώτη, για τους οποίους το Sportdog συγκέντρωσε πληροφορίες και τις παρουσιάζει.

Μερικοί από τους παίκτες έρχονται από την επαρχία, ενώ όπως μας μεταφέρθηκε δεν είναι μόνο καλοί ποδοσφαιριστές αλλά και χαρακτήρες. Είναι παιδιά με θετικά στοιχεία για τα αποδυτήρια.

Χριστόφορος Κολιμάτσης: Είναι γεννηθείς το 2006 και αγωνίζεται ως μέσος. Παίζει ως οχτάρι και ξεχώρισε στην Κ-17 και στην Κ-19 της ΑΕΚ, με την οποία πέρσι έκανε 20 εμφανίσεις με 3 γκολ και 2 ασίστ. Είναι ένας χαφ που έχει προοπτική.

Πανορμίτης Καλιάρος: Είναι γεννηθείς το 2005 και αγωνίζεται ως τερματοφύλακας. Κατάγεται από τη Σύμη, εξ ου και το όνομα Πανορμίτης που παραπέμπει στο ξακουστό μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ που είναι και προστάτης του νησιού. Το 2019 έφυγε από τον ΑΟ Σύμης και πήρε μεταγραφή στις Ακαδημίες του Ατρόμητου, όπου έμεινε μέχρι το 2022, όταν και ήρθε στα Σπάτα. Ο Καλιάρος ήταν τρίτος τερματοφύλακας στην Κ-19 πίσω από Μαρίνη και Αγγελόπουλο. Άρπαξε όμως ευκαιρίες και εξελίχθηκε. Πέρσι είχε 15 συμμετοχές με την Κ-19 της ΑΕΚ, απ'τις οποίες στις 7 δεν δέχτηκε γκολ.

Μάριος Μπαλαμώτης: Γεννήθηκε το 2005 στη Λάρισα και αγωνίζεται ως τερματοφύλακας. Η ποδοσφαιρική του πορεία ξεκινά από τις Ακαδημίες του Λαρισαϊκού, όπου είχε προπονητή τερματοφυλάκων τον Δημήτρη Ξεσφίγγη και κόουτς τον Δημήτρη Στάθη. Στην Ένωση βρίσκεται από το 2019. Τη σεζόν 2022-2023 είχε δύο συμμετοχές, στις οποίες δεν δέχτηκε κανένα γκολ.

Ως μαθητής είχε δοκιμάσει τις δυνατότητές του στο μπάσκετ, παίζοντας στην ομάδα καλαθοσφαίρισης του σχολείου του, του 4ου Λυκείου Λάρισας, με το οποίο το 2016 αναδείχτηκε πρωταθλητής Θεσσαλίας στον τελικό του σχολικού πρωταθλήματος αγοριών μπάσκετ απέναντι στο 3ο ΓΕΛ Καρδίτσας.

Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Είναι γεννηθείς το 2004, ο γηραιότερος της πεντάδας που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο. Είναι στην ΑΕΚ από μικρό παιδί. Τη σεζόν 2021-2022 βέβαια πήγε δανεικός στον Πανερυθραϊκό για να μπαρουτοκαπνιστεί στα γήπεδα της Α' ΕΠΣΑ, όπου το επίπεδο είναι αρκετά καλό. Το 2022 επέστρεψε στα Σπάτα και τη σεζόν 2023-2024 ήταν ο αρχηγός της Κ-19. Είναι ένα πανύψηλο σέντερ μπακ. Θεωρείται ικανότατος κεντρικός αμυντικός και πολύ φιλόδοξος. Είναι αποτελεσματικός τόσο στα μετόπισθεν όσο και στο σκοράρισμα. Την περσινή αγωνιστική περίοδο για παράδειγμα σημείωσε 5 γκολ σε 22 συμμετοχές.

Δημήτρης Βαλκάνης: Αγωνίζεται ως στόπερ. Είναι γεννηθείς το 2005 και είχε έρθει στην ΑΕΚ το 2022 και μάλιστα είχε έναν σοβαρό τραυματισμό, τον οποίο ξεπέρασε και τώρα ανταμείφθηκε με την εξέλιξη αυτή. Έχει διπλή υπηκόοτητα, ελληνική και αυστραλιανή και προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια. Είναι γιος του παλαίμαχου παίκτη της ΑΕΛ και νυν προπονητή των Αδάνων, της τουρκικής Ανταντεμίρσπορ δηλαδή, τον οποίο μάλιστα είχε συγχαρεί στα μέσα Αυγούστου ο Ζοσέ Μουρίνιο, καθώς στο ματς με τη Φενέρμπαχτσε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος έδωσε φανέλα βασικού σε 15χρονο τερματοφύλακα. Τον θυμόμαστε άλλωστε τον Μιχάλη Βαλκάνη ως βοηθό του Τζον Φαν'τ Σιπ στην Εθνική ομάδα.

Όσον αφορά τον πιτσιρικά έχει βγάλει μάτια στην Κ-19 της ΑΕΚ, με την οποία πέρσι είχε 12 συμμετοχές με 1 γκολ. Από το 2022 έχει κληθεί στην εθνική. Τα ομογενειακά Μέσα της Αυστραλίας τον αποθεώνουν, γιατί αναμενόταν να τον καλέσουν στην Αυστραλία, ήρθε όμως το κάλεσμα της ελληνικής ομοσπονδίας και πρόλαβε τα καγκουρώ.