Ολυμπιακός – Κώστας Φορτούνης: Το ημερολόγιο έγραφε 27 Ιουνίου 2021 όταν τραυματίστηκε, ατά τη διάρκεια του πρώτου φιλικού επί αυστριακού εδάφους. Ήταν η δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια που ο Κώστας Φορτούνης υπέστη ρήξη χιαστών στο γόνατο του αριστερού ποδιού.

Το σκηνικό βγαλμένο από ψυχολογικό θρίλερ. Ο Κώστας Φορτούνης έγινε ξαφνικά αλλαγή στο 27ο λεπτό της φιλικής νίκης του Ολυμπιακού απέναντι στη Βόλφσμπεργκερ, όταν και αισθάνθηκε ενοχλήσεις έπειτα από ένα άτσαλο πάτημά του σε μία ανύποπτη φάση. Ανησυχία υπήρξε στις τάξεις των ερυθρόλευκων απ' την πρώτη στιγμή. Η πρώτη εκτίμηση του ιατρικού τιμ έκανε λόγο για κάκωση στο αριστερό γόνατο, ωστόσο η μαγνητική τομογραφία της Κυριακής (27/6) φανέρωσε το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός συνεχίζει την αποθεραπεία του και δουλεύει σκληρά, σε καθημερινή βάση, προκειμένου να εμφανιστεί καλύτερος στις υποχρεώσεις των «ερυθρολεύκων». Σύμφωνα με το «ΦΩΣ», η επιστροφή του Θεσσαλού στις προπονήσεις υπολογίζεται τον Ιανουάριο, ενώ από τον Φεβρουάριο αναμένεται σταδιακά να αρχίσει να παίρνει χρόνο συμμετοχής.

Ποιοί είναι οι λόγοι που μπορεί να οδήγησαν έναν αθλητή που αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως ο Τρικαλινός άσος, στο να υποστεί ίδιο τραυματισμό στο αντίθετο πόδι από αυτό το οποίο είχε χειρουργηθεί στον προηγούμενο τραυματισμό του; Πώς πρέπει να γίνεται η αποκατάσταση σε τέτοιες περιπτώσεις και τί πρέπει να προσέξουν αθλητές και γιατροί;

Σε αυτά τα ερωτήματα είχε κληθεί εκείνη την εποχή να διεισδύσει δίνοντας επιστημονικές απαντήσεις ο Ορθοπεδικός, Χειρουργός και Τραυματολόγος,στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Αντώνης Θεοδωρίδης, ο οποίος είναι ειδικός στην αποκατάσταση γόνατος με πολλά χρόνια εμπειρίας στην Αγγλία και από ποδοσφαιριστές της Πρέμιερ Λιγκ. Ο επιστήμονας στάθηκε στο θέμα της αποκατάστασης μετά από επέμβαση και αποκάλυψε ποια είναι η σύγχρονη άποψη για αυτό το ζήτημα.

"Οι λόγοι είναι η κακή αποκατάσταση και η λανθασμένη τεχνική κίνηση του άκρου. Υπάρχει και ένας τρίτος λόγος που συμβαίνει, όταν ο αθλητής επιστρέφει στα γήπεδα νωρίτερα απ' ότι θα έπρεπε. Ένας ακόμα παράγοντας που αυξάνει το ρίσκο ρήξης πρόσθιου χιαστού έχει να κάνει με την ευθυγράμμιση του κάτω άκρου με τη γωνία της κνήμης. Η κνήμη όταν τη βλέπουμε πλευρικά έχει μία κλήση. Αν αυτή η κλήση είναι υπερβολική για κληρονομικούς λόγους μπαίνει μεγάλη τάση στον πρόσθιο χιαστό. Αν αυτό δεν ανιχνευθεί δημιουργεί ρίσκο για τον ασθενή", είχε δηλώσει μεταξύ άλλων.

Διαβάστε τη συνέντευξη που είχε δώσει στο Sportdog.

Θυμηθείτε τους δύο τραυματισμούς του Φορτούνη στα βίντεο που ακολουθούν: