Ορέστης Κιομουρτζόγλου: Τον Νοέμβριο του 2019 ο Ίλια Ίβιτς είχε ταξιδέψει στο Μόναχο προκειμένου να προσεγγίσει τους εκπρόσωπους του ποδοσφαιριστή. Ήταν μία εποχή που ο τότε τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ αναζητούσε 6άρι με ύψος στην αγορά, εισακούγοντας την επιθυμία του υπηρεσιακού τότε, Νίκου Κωστένογλου, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία μετά την απομάκρυνση του Μιγκέλ Καρντόσο (και ο Σέρβος αντί του Νίκου Λυμπερόπουλου) και έβλεπε το κενό στη μεσαία γραμμή παρά την προσθήκη του Πορτογάλου, Νταβίντ Σιμάο.

Ανάμεσα στα ονόματα που είχε στο μπλοκάκι του ο Σέρβος πρώην παράγοντας της Ένωσης ήταν και ο Ορέστης Κιομουρτζόγλου! Είχε όλα τα στοιχεία που έδειχναν, ότι μπορούσε να αποτελέσει μία καλή μελλοντική επιλογή για την ομάδα του Δικέφαλου. Γιατί εκτός από το ύψος (1,66 μ.) ο παίκτης ήταν (και είναι) σε πολύ καλή ηλικία και ανήκε στις περιπτώσεις ομογενών ποδοσφαιριστών που εξετάζονταν από τον Τζον Φαν'τ Σχιπ για το ομοσπονδιακό μας συγκρότημα. Ο προπονητής της γαλανόλευκης είχε βρεθεί σε αναμέτρηση με την Τσβόλε και τον είχε παρακολουθήσει από κοντά.

Το γεγονός, ότι οι Γερμανοί έσπευσαν να απαντήσουν άμεσα στα δημοσιεύματα περί κλήσης του στην Εθνική Ελλάδας καλώντας στην Κ21 της Εθνικής Γερμανίας, αν μη τι άλλο, έδειξε ότι η περίπτωσή του αξίζει προσοχής. Δεν ήταν διατεθειμένοι να τον αφήσουν έτσι εύκολα να ντυθεί στα γαλανόλευκα. Θυμόμαστε άλλωστε το σίριαλ που εκτυλίχθηκε με την υπόθεση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου που υπήρξε τερματοφύλακας της Εθνικής Ελπίδων των «πάντσερ» και έπρεπε να ξεπεραστεί όλη η γραφειοκρατία για να υπερασπιστεί την εστία της Ελλάδας...

 

Η συγκυρία πλέον φαντάζει ιδανική για τον 23χρονο χαφ! Η παρουσία του γερμανοθρεμμένου, Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο του Δικέφαλου αετού δίνει επιπλέον λόγους αναθέρμανσης του ενδιαφέροντος γύρω από τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος αποτελεί μία από τις αξιοπρόσεκτες περιπτώσεις ελληνικής καταγωγής ποδοσφαιριστών με γερμανική ποδοσφαιρική παιδεία.

 

Ο Κιομουρτζόγλου είναι ένας σύγχρονος και δυναμικός box το box μέσος με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, συγκεντρωμένος στους στόχους του και πολύ εργατικός. Από τον Ιούλιο του 2019 πήρε μεταγραφή από την Γ΄ κατηγορία της Γερμανίας (Ουντερχάχινγκ) στην Χέρακλες Αλμέλο (Eredivisie) αντικαθιστώντας ουσιαστικά τον Λέριν Ντουάρτε που μετακόμισε στον Άρη.

 

Στην Χέρακλες πήρε φανέλα βασικού, αρπάζοντας την ευκαιρία από τα μαλλιά! Εξάλλου οι Έλληνες στη χώρα της τουλίπας αφήνουν πάντοτε το αποτύπωμά τους. Ο μικρός ένιωσε άνετα, κατάφερε να εγκλιματιστεί και να βρει τους κώδικες συνεργασίες με τους συμπαίκτες του.

Την πρώτη του χρονιά στην Ολλανδία έπαιξε σε 27 ματς, σκόραρε 2 γκολ και μοίρασε 1 ασίστ. Την επομένη είχε τον ίδιο αριθμό παιχνιδιών, ενώ φέτος μετρά 10 παιχνίδια.

 

Ο ίδιος καλοβλέπει την κλήση του στην Εθνική Ελλάδας, έχει δηλώσει πως παρακολουθεί το πρωτάθλημα της Super League. Στόχος του είναι να αγωνιστεί σε ομάδα που να αγωνίζεται σε κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Σημειωτέον, ότι την εποχή που φημολογούταν για ΑΕΚ ο Κιομουρτζόγλου είχε προσελκύσει και το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ.

 

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χρυσό" deal με Κουτσολιάκο για Μιχαηλίδη - Πολιτική... Ολυμπιακού ο ΠΑΟΚ - Δύο ομάδες για Μήτογλου