Λάκης Σημαιοφορίδης: Απαντήσεις για το ζήτημα των ποινών που μπορεί να έχει ο ΠΑΟΚ μετά τα επεισόδια που έγιναν  κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με τον Άρη έδωσε ο γνωστός νομικός μιλώντας στην εκπομπή "Στη Σέντρα" του Metropolis 95.5.

«Επειδή πολλές φορές με το που γίνονται κάποια επεισόδια και αναμένονται κυρώσεις, όλοι καταλήγουν σε κάποια συμπεράσματα περί επιβολής ποινών με χρηματικό κόστος ή αποκλεισμού της έδρας».

Με τι κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ στην προκειμένη περίπτωση:

«Φαίνεται ότι κινδυνεύει με πρόστιμο από 50 χιλιάδες έως 250 χιλιάδες εύρω και τιμωρία της έδρας από 2 έως 4 αγωνιστικές κε-κλεισμένων των θυρών. Όμως, όλα αυτά κρίνονται από τα πειθαρχικά όργανα , υπάρχουν σημεία είτε ένα μέρος της ποινής, η οποία πιθανών να επιβληθεί να μην επιβληθεί πότε είτε θα περιοριστεί, όσον γίνονται κάποιες ενέργειες ακόμα και από την ίδια την ΠΑΕ.»

Ανέφερε και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Η κάθε ποινή εκτιμάται από τα εκάστοτε πειθαρχικά όργανα, τα οποία λαμβάνουν υπό υπόψιν συγκεκριμένα πράγματα, αυτά δηλαδή που έχουν καταγραφεί στο φύλλο αγώνος ή ακόμα και αν υπάρχει υλικό, το οποίο θα πρέπει να εκτιμηθεί. Επίσης, από όλα αυτά που έγιναν υπάρχει κάποιος τραυματισμός; Η πειθαρχική αρχή θα τα βάλει όλα υπό υπόψιν και μετά θα βγάλει την απόφαση. 

Υπάρχουν και περιπτώσεις, όπου, ότι αν η ομάδα βοηθήσει στην εύρεση των υπαιτίων, τότε πάμε σε περιορισμό των ποινών. Και εδώ υπάρχει η συμπεριφορά της κάθε ΠΑΕ, που είναι στο δικό τους χέρι αν βοηθήσουν να βρεθούν οι ένοχοι ή όχι. Υπάρχουν και άλλες παράμετροι που μπορούν να οδηγήσουνε μόνο στην επιβολή χρηματικής ποινής, βέβαια αυτό θα γίνει αν τα επεισόδια εκτιμηθούν μικρής κλίμακας ή μικρής βαρύτητας», είπε ο Λάκης Σημαιοφορίδης.