Η πρώτη μεταγραφική κίνηση του ΠΑΟΚ για το 2022 ακούει στο όνομα του Γιοάν Σάστρε. Ο 24χρονος μπακ ζήτησε να αποχωρήσει από την Μαγιόρκα με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023, όπου βρισκόταν στη σκιά του Μαφέο και έρχεται στη Θεσσαλονίκη με τη μορφή δανεισμού και την προοπτική αγοράς του. Αν βέβαια πείσει τους ανθρώπους των ασπρόμαυρων, ότι μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς στα άκρα της άμυνας της ομάδας.

Ουσιαστικά ο Γιοάν Σάστρε είναι η πρώτη κίνηση Μπότο, στόχος του οποίου είναι να φέρει παίκτες κάτω των 25 ετών και μάλιστα από πρωταθλήματα υψηλού επιπέδου. Αυτή είναι η βασική προϋπόθεση που έχει θέσει ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής, κάτι που βλέπουμε και στην περίπτωση του Ισπανού ποδοσφαιριστή, ο οποίος φέτος μετρά 7 εμφανίσεις στη La Liga και 2 στο Copa del Rey.

Ο Σάστρε καλύπτει το δεξιό άκρο της άμυνας. Στην καριέρα του όμως έχει δώσει λύσεις ως αριστερό μπακ. Συγκεκριμένα τη σεζόν 2019-2020 κάλυψε σε τρία ματς τη θέση, αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Μαγιόρκα, τη σεζόν 2018-2019 έξι, τη σεζόν 2016-2017, εφτά, ενώ τη σεζόν 2015-2016, έπαιξε σε ένα και μόνο παιχνίδι (στην ήττα με 2-0 από την Ουέσκα) ως κεντρικός χαφ.

Την άποψή του για τον ποδοσφαιριστή εξέφρασε μιλώντας στο Sportdog γνώστης του ισπανικού πρωταθλήματος, Παναγιώτης Τράγος. «Για τη Σεγούντα πέρσι ήταν μία χαρά δεξιός μπακ. Φέτος δεν έχει παίξει στη Μαγιόρκα, γιατί πήρε τον Μαφέο που είναι ανώτερος ποδοσφαιριστής», ήταν το πρώτο σχόλιο του συναδέλφου.

Ο δεξιός μπακ που αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια και μετά από αυτόν δεν βρέθηκε αντικαταστάτης ανάλογου επιπέδου ήταν ο Λέο Μάτος. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός αποτέλεσε ένα από τα πιο δυνατά όπλα της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Αμυντικά ήταν πολύ αποτελεσματικός και επιθετικά σημαντική μονάδα. Μπορούσε να φτιάξει γκολ αλλά και να σκοράρει.

Έχει αυτά τα χαρακτηριστικά ο Σάστρε; «Στη Σεγούντα έκοβε και είχε προωθήσεις. Άλλο όμως το επίπεδο της Σεγούντα και άλλο της Πριμέρα. Ο Σάστρε δεν το έχει το γκολ. Μπορεί να σεντράρει και μέχρι εκεί», απαντά ο δημοσιογράφος.

Παράλληλα ο Παναγιώτης Τράγος υποστήριξε, ότι ο ποδοσφαιριστής είναι ερωτηματικό, θέλοντας να αποφύγει παρακινδυνευμένες εκτιμήσεις για το αν μπορεί να «πιάσει» στον ΠΑΟΚ. «Θα είναι μεγάλη αλλαγή για αυτόν. Άλλο η ηλιολουστη Μαγιόρκα και άλλο η συννεφιασμένη Θεσσαλονίκη», κατέληξε με νόημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τον ζήτησε ο Λουτσέσκου, τον φέρνει ο Σαββίδης - "Ντόμινο" στον ΠΑΟΚ - Αυτόν... διώχνει ο Ραζβάν!