Ο ρεπόρτερ της ΑΕΚ Κώστας Τσίλης, μίλησε στον αέρα του Over FM για το χθεσινό ματς της Λεωφόρου και τον ερχομό του Κριχόβιακ.

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ, χθες είδαμε μία επιτέλους ορθή εμφάνιση από την ΑΕΚ, ιδιαίτερα στο τακτικό κομμάτι. Όπως φαίνεται, ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος έδειξε να κατανοεί τις δυνατότητες της ομάδας και προσάρμοσε το πλάνο βάση των δυνατοτήτων. Είδε από τα προηγούμενα παιχνίδια πως είναι «έγκλημα» να βρίσκεται η άμυνα ψηλά, περίπου στο ύψος της μεσαίας γραμμής και έτσι χθες ήταν εκεί που έπρεπε.

Το λάθος βέβαια δεν αποφεύχθηκε και ο Μήτογλου έκανε το γκολ «δώρο» στον Παναθηναϊκό. Ο Έλληνας τεχνικός έδειξε ότι πήγε με πλάνο στη Λεωφόρο, έχοντας εντοπίσει τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού.

Είχε δει ότι η «αχίλλειος φτέρνα» στην άμυνα είναι ο Σάρλια. Έτσι, έκανε το λογικό και είχε βάλει τον Αραούχο να τον πιέζει ασφυκτικά μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Όλη την «πράσινη» άμυνα γενικότερα, αλλά τον Σάρλια ακόμα περισσότερο.

Ειδική «μνεία» έγινε στον Εχσάν Χατζισαφί, με τον ρεπόρτερ να τονίζει πως ήταν εξαιρετική η παρουσία του στα χαφ. Μαζί με τον Αραούχο ήταν οι καλύτεροι του γηπέδου. Επειδή ο Ιρανός τόσα χρόνια αγωνίζεται ως αμυντικός, αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να είναι απόλυτα συνεπής και στα αμυντικά του καθήκοντα.

Στο κομμάτι του Μισελέν τώρα, υπήρξε απορία γιατί δεν παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής σε αντίθεση με το Λάζαρο Ρότα. Αναφέρθηκε πως η ΑΕΚ, «κακοποιεί» ποδοσφαιρικά αρκετούς παίκτες της. Ένας εξ’ αυτών είναι σίγουρα και ο Στήβεν Τσούμπερ εδώ και αρκετό διάστημα.

Στο κομμάτι «Μάνταλος», έγινε λόγος για έλλειψη έντασης του Έλληνα άσου. Κάτι που είναι απαιτούμενο σε τέτοια ματς όπως το χθεσινό.

Στο κομμάτι Κριχόβιακ

Ο Πολωνός μέσος, αφήχθει σήμερα το πρωί στην Αθήνα. Θα ξεκουραστεί κάποιες ώρες και το αργά το απόγευμα θα υποβληθεί σε ορισμένες εξετάσεις. Αύριο, θα υποβληθεί στις υπολοιπες και επειδή η «Ένωση» έχει ρεπό, θα μπει στις πριοπονήσεις από την Τετάρτη.

Φαίνεται πως υπάρχει η διάθεση να χρησιμοποιηθεί κυρίως στο «6» και όχι στο «8» από τον Οφρυδόπουλο. Είναι ποδοσφαιριστής με άρτια τεχνική κατάρτιση και θα βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Κάτι που λείπει μέχρι τώρα από την ΑΕΚ. Γιατί και Σιμόες και Σιμάνσκι που χρησιμοποιούνταν κυρίως μέχρι σήμερα, είναι περισσότερο αμυντικογενής παίκτες.

Έχει να αγωνιστεί σε αγώνα από τις 5 Δεκέμβρη με την Κράσνονταρ και αυτός είναι ο λόγος που υπάρχουν σκέψει σχετικά με τη χρησιμοποίησή του ή μη στο Κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Τέλος, για το ενδεχόμενο απόκτησής του το καλοκαίρι, τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό το ότι θα τον έχει ήδη εδώ για αρκετά παιχνίδια. Δε θα ξεκινήσει δηλαδή την προσπάθειά της από το 0.

Θα πρέπει φυσικά να κάνει την οικονομική υπέρβαση. Ο Κριχόβιακ αμοιβόταν με τρία εκατομμύρια ετησίως στη Ρωσία. Για να έχει ελπίδες η ΑΕΚ να τον διεκδικήσει, θα πρέπει να υπερβάλλει και να του προσφέρει ένα ποσό λίγο πάνω από το ενάμιση εκατομμύριο.