Ολυμπιακός: Ένα από τα πιο μεγάλα ερωτηματικά στις μεταγραφές του καλοκαιριού για ακόμα μια φορά στους Ερυθρόλευκους είναι οι θέσεις των ακραίων μπακ.

 

Την χρονιά που πέρασε οι Πειραιώτες αποφάσισαν να πάνε σε μια κίνηση… πείραμα μιας και απέκτησε ως δανεικό τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών τον Μίκαλ Καρμπόβνικ, κάτι που παρά το γεγονός ότι ο Πολωνός μπορεί να παίξει και στις δύο πλευρές δεν βγήκε. Αποτέλεσμα είναι ο 20χρονος να έχει 8 συμμετοχές μέχρι στιγμής σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ παράλληλα έχει παίξει και πέντε φορές με την δεύτερη ομάδα χωρίς φυσικά να βοηθήσει καμία στιγμή.

Παράλληλα ο Πέδρο Μαρτίνς πήρε ακόμα ένα ρίσκο, θεωρώντας πως ο Θανάσης Ανδρούτσος θα συνέχιζε να είναι το ίδιο καλός στο δεξί πλάι των Ερυθρολεύκων, όπως και έναν χρόνο πριν που πραγματικά εντυπωσίασε παρά το γεγονός ότι δεν είναι η θέση του.  Και εδώ όμως τα πράγματα δεν πήγαν αρκετά καλά, μιας και ο 24χρονος και τις 20 φορές που έχει παίξει φέτος, τις μισές σαν βασικός, κινήθηκε στην μετριότητα χωρίς να δίνει τις απαραίτητες βοήθειες. Αυτό φυσικά έχει κάνει τόσο τον Κένι Λαλά, όσο ακόμα περισσότερο τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ να έχουν… τεντωθεί αριθμώντας μέχρι τώρα 32 και 38 παρουσίες στην ενδεκάδα χωρίς να έχουν προλάβει να βρουν ανάσες.

 

Αυτό πάντως που φαίνεται να έχει ήδη αποφασιστεί από τους Ερυθρόλευκους στις συσκέψεις για την ερχόμενη μεταγραφική περίοδο είναι πως το προσεχές καλοκαίρι θα γίνουν κινήσεις όμως σε διαφορετικό μοτίβο. Πιο συγκεκριμένα ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει για τις θέσεις στα πλάγια οι ποδοσφαιριστές που θα έρθουν όχι μόνο να είναι έτοιμοι για να δίνουν βοήθειες σε Λαλά και Ρέαμπτσιουκ, αλλά να μπορέσουν να είναι έτοιμοι να κερδίσουν τις θέσεις των συμπαικτών τους στην βασική ενδεκάδα, κάνοντας ακόμα ένα πιο ανταγωνιστικό ρόστερ.

 

Την ίδια στιγμή πάντως ο τεχνικός των Ερυθρόλευκων έχει στο μυαλό του ακόμα ένα πρότζεκτ το οποίο το… τρέχει όμως χωρίς να θέλει να το κάψει. Ο λόγος για τον Φώτη Κίτσο. Ο 18χρονος που είναι προϊόν των ακαδημιών των Πειραιωτών, την φετινή σεζόν κάνει όλο και πιο συχνά την εμφάνισή του στις αποστολές τις πρώτης ομάδας έχοντας μάλιστα παίξει και έξι φορές με τελευταίο αγώνα το ντέρμπι με τον Άρη για το φινάλε της κανονικής περιόδου της Super League.

 

Παράλληλα ο νεαρός είναι βασικό μέλος της δεύτερης ομάδας μετρώντας 11 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, κάτι φυσικά που τον έκανε να κληθεί και στην Εθνική ομάδα Κ19, όπου έχει παίξει 5 φορές έχοντας βρει και δίχτυα απέναντι στην Κύπρο. Έτσι ο Πέδρο Μαρτίνς δείχνει να μην βιάζεται να ρίξει στα… βαθιά τον Κίτσο έχοντας αρκετή υπομονή και για τα λάθη που έχει κάνει, αλλά και δίνοντας σταδιακά χρόνο στον νεαρό με στόχο την επόμενη σεζόν να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο.
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταγραφική "τράμπα" μεταξύ ομάδων της Big 5 - Ανταλλαγή Λατίνου άσου με Έλληνα διεθνή!