ΑΕΚ - Αμπελάρδο Φερνάντεθ: Το όνομα του Ισπανού προπονητή βρέθηκε στο ρεπορτάζ τής Ένωσης και το sportdog επικοινώνησε με τον Βαγγέλη Λυκάκη, που παρακολουθεί στενά το ισπανικό ποδόσφαιρο, για να μάθουμε όσα περισσότερα γίνεται για την περίπτωσή του.

Πώς έγινε η καλή πορεία με την Αλαβές, ποιον θυμίζει στην προπονητική του φιλοσοφία και ποιος πρώην παίκτης του θα μπορούσε να απασχολήσει την Ένωση. Οι απαντήσεις στη συνέντευξη που ακολουθεί.

"Πτωτική πορεία στην καριέρα του - Σφιχτά πίσω και βγαίνει στην κόντρα"

"Η μεγάλη πορεία που έχει κάνει ως προπονητής ήταν με την Αλαβές για μια τριετία. Είχε πάει σε τελικό Κυπέλλου, μάλιστα, και από εκεί και πέρα από το 2019 που έφυγε από την Αλαβές υπάρχει μια πτωτική πορεία στην καριέρα του. Είναι μια τριετία που δεν έχει προπονήσει πολύ, πήγε στην Εσπανιόλ και τον έδιωξαν, επέστρεψε στην Αλαβές αλλά δεν μπόρεσε να δώσει κάτι", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Στην καλή Αλαβές, που ήταν στρωμένη, ομάδα ψυχολογίας, με καλή έδρα και ο Αμπελάρδο είχε πιάσει το νόημα για μια τέτοια ομάδα: Ήθελε ενέργεια, ένταση, να παίζει σφιχτά πίσω και να βγαίνει στην κόντρα. Είχε καθίσει 2,5 χρόνια γεμάτα, με ποσοστό νικών 42%, κάτι που είναι τρομερό για μια ομάδα όπως η Αλαβές".

"Θυμίζει Χιμένεθ - Καλή συνεργασία με Λούκας Πέρεθ - Παίζει 4-4-2 compact"

Πώς του αρέσει να παίζει;

"Έχει σφιχτό στυλάκι, να βγει στην αντεπίθεση, να είναι συμπαγείς πίσω. Στην Εσπανιόλ δεν μπόρεσε να δώσει πολλά, αλλά δεν κάθισε και πολύ για να δείξει τη δουλειά του. Είναι Ισπανός προπονητής και, προφανώς, οι ομάδες του κάνουν καλά τα βασικά, αλλά λόγω του δυναμικού στόπερ που ήταν και ο ίδιος, δεν έχει τη λογική να βγει και να παίξει μπροστά. έχει μια φιλοσοφία κοντά σε εκείνη του Χιμένεθ παρά σε κάποιον που θέλει η ομάδα του να έχει πρωτοβουλία".

Θεωρείς ότι μπορεί να φέρει παίκτες από την Ισπανία στην ΑΕΚ; Γιατί είναι σαφές ότι ο νέος προπονητής θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο και στο μεταγραφικό σκέλος.

"Στην Ισπανία έχει άκρες, είχε δουλέψει και στη Χιχόν, συν την Αλαβές που έκανε καλές πορείες. Με τον Λούκας Πέρεθ συνεργάστηκε καλά, τον παλιό παίκτη του ΠΑΟΚ. Έπαιζε 4-4-2, με τον επιθετικό στην κορυφή και τον Λούκας έξω από την περιοχή. Βέβαια έχει δύο-τρία χρόνια που δεν πηγαίνει καλά ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής. Γενικά 4-4-2 compact παίζει, αλλά είναι καιρό ανενεργός ως προπονητής. Κι αυτό ίσως να λέει κάτι".

"Αυτό είναι το μειονέκτημα του Αμπελάρδο - Ξέρεις πώς να διαχειριστεί δημοσιογράφους ο Σάντος - Ρίσκο για την ΑΕΚ"

Η λογική που υπάρχει στην ΑΕΚ είναι ότι περιμένουν να δουν τις εξελίξεις με τον Σάντος και στη συνέχεια να κινηθούν για την εναλλακτική λύση.

"Ο Αμπελάρδο δεν έχει βγει ποτέ από την Ισπανία ούτε ως προπονητής ούτε ως παίκτης, κι αυτό είναι μειονέκτημα. Ο Σάντος, από την άλλη πλευρά, ξέρει την ομάδα, το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, πώς να διαχειριστεί δημοσιογράφους κ.λπ. Επίσης, δεν έχει προπονήσει ομάδα με υψηλούς στόχους, άλλο να πάω να κλέψω αποτέλεσμα για να σωθώ κι άλλο να παίξω ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας για να πάρω τίτλους".

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε δύσκολη περίοδο, χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση κ.λπ. Θεωρείς ότι ο Αμπελάδρο έχει το προφίλ του προπονητή που ψάχνει η ομάδα;

"Δεν είναι το προφίλ του προπονητή που κάνει για την ΑΕΚ, όχι. Όλοι κρίνονται από τα αποτελέσματα, αν κάνει ένα καλό σερί στις πρώτες αγωνιστικές θα κερδίσει χρόνο. Αυτό που πιστεύω είναι πως είναι ρίσκο και η ΑΕΚ νομίζω ότι δεν έχει περιθώρια για άλλα ρίσκα. Έχει πάρει πολλά ρίσκα, δεν μου ακούγεται ως ο προπονητής που ταιριάζει με το προφίλ που θέλει η ΑΕΚ. Είναι καλός, θα δουλέψει την ομάδα, η Αλαβές είχε και πολύ καλή φυσική κατάσταση, είχε ενέργεια, ένταση, πήγαινε πρώτη στην μπάλα, κέρδιζε μονομαχίες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεύτερη επιστροφή μετά τον... Σάντος - Φορ με συμβόλαιο 1.5 εκατ. - "Διώχνει" top όνομα από την ΑΕΚ!