Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Πανηγυρίζουν ΠΑΟΚ και Άρης στην Θεσσαλονίκη - Ατάκες για τα νέα γήπεδα των ομάδων (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-20 18:44:00

Πανηγυρίζουν ΠΑΟΚ και Άρης στην Θεσσαλονίκη - Ατάκες για τα νέα γήπεδα των ομάδων (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Πανηγυρίζουν ΠΑΟΚ και Άρης στην Θεσσαλονίκη - Ατάκες για τα νέα γήπεδα των ομάδων (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέες δηλώσεις σχετικά με τα νέα γήπεδα που θέλουν να φτιάξουν τόσο ο Δικέφαλος του Βορρά όσο και οι Κίτρινοι όπου αναφέρεται πως είναι στο πλάνο "Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη" και θα κατασκευαστούν κανονικά.

Κωνσταντίνος Ζέρβας: Δηλώσεις στο CONTROL έκανε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης όπου και αναφέρθηκε με αφορμή τα γενέθλια του ΠΑΟΚ, ότι το νέο γήπεδο του Δικεφάλου του Βορρά, όσο και του Άρη τονίζοντας ότι οι πάντες θέλουν να γίνουν μιας και είναι στο πλάνο "Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη".

«Είναι ένα βαρύ αλλά και όμορφο συνάμα φορτίο για μένα να αναφέρονται με καλά λόγια στον πατέρα μου, τον Βασίλη, που ήταν ο μελετητής κάποιων κερκίδων που έγιναν στα τέλη της δεκαετίας του 50, μετά έγινε πρόεδρος του συλλόγου, ο δημιουργός της ΠΑΕ, ήταν μαζί με τους Γ.Παντελάκη, Β.Μυλωνάς, ήταν αυτοί που δημιούργησαν τον μεγάλο ΠΑΟΚ, τη μεγάλη εκείνη ομάδα. Τότε ο πατέρας μου είχε καταφέρει να κρατήσει τον Κούδα, τον μετέπεισε, υπέγραψε στην ομάδα και έτσι γράφτηκε εκείνη η χρυσή σελίδα του συλλόγου.

Το σημαντικό στις μεγάλες ομάδες είναι οι γηπεδικές εγκαταστάσεις, τότε ο ΠΑΟΚ δεν είχε γήπεδο, αγόρασε την έκταση, οι οπαδοί της ομάδας αγόραζαν λαχνούς και σε μεγάλο βαθμό τις κερκίδες τις έφτιαχνε ο κόσμος ο ίδιος. Ήταν άλλα χρόνια, αλλά ήταν χρόνια οράματος, νοικοκυροσύνης. Εκείνα τα χρόνια δεν ήταν τόσο εύκολα όλα αυτά.

Τώρα είναι άλλες εποχές, το γήπεδο τότε εγκαινιάστηκε το 1959, σε αγώνα με την ΑΕΚ, τα έχει τα χρόνια της η Τούμπα, όλες οι ομάδες χρειάζονται σύγχρονες εγκαταστάσεις. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ αποφάσισε να γίνει η ανάπλαση της νέας Τούμπάς, η διοίκηση του Άρη αποφάσισε να πάει σε άλλη έκταση. Στο γήπεδο του ΠΑΟΚ βρισκόμαστε στην έκδοση του Προεδρικού διατάγματος, περάσαμε τα δημοτικά συμβούλια, συμφωνήσαμε τι θα γίνει, ο περιβάλλων χώρος, οι ρυθμίσεις, δεν είναι εύκολα όλα αυτά, φαντάζομαι σε κάποιες εβδομάδες ή μήνες θα έχουμε το Προεδρικό διάταγμα για να γίνουν όλα. Η Περιφέρεια και ο Δήμος συμβάλλουν όσο μπορούν για να γίνει το γήπεδο. Καταλαβαίνω την αγωνία του κόσμου, αλλά ο κόσμος δε γνωρίζει όλη αυτή τη γραφειοκρατία που υπάρχει, δεν υπάρχει κάποιος στην πόλη ή όπου στην Ελλάδα που να μη θέλει να γίνει το γήπεδο, ούτε κάποιος που να σηκώνει το χειρόφρενο στην υπόθεση.

Απ’ τη δική μου την πλευρά θα ήμουν ευτυχής που θα εγκαινιάσει την καινούργια Τούμπα, όπως και τη νέα ΔΕΘ, το Μετρό Θεσσαλονίκης, τη νέα Παραλία, όλα αυτά θα ήθελα να τα εγκαινιάσω, ποιος δε θα ήθελε;

Τα έργα για τη «Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη» είναι πολύ μεγάλα, όλες οι χρηματοδοτήσεις θα είναι στο επόμενο ΕΣΠΑ, στο 21-27, που τώρα ξεκινάει. Όλα αυτά τα έργα τα σχεδιάζουμε, έχουμε εξασφαλίσει την χρηματοδότησή τους, φυσικά και έχουν όλα μεγάλη διαδικασία, έχουν καθυστερήσεις, αλλά καθημερινά παλεύουμε να λύνουμε θέματα και το κάνουμε.

Με στενοχωρεί ως φίλο του αθλήματος του μπάσκετ, που η Θεσσαλονίκη δεν είναι όπως παλιά, πηγαίναμε σε εκείνα τα μεγάλα ντέρμπι, θέλουμε κάποια στιγμή να μπορέσουμε να συνυπάρχουμε μαζί στο γήπεδο και πάλι, να χαιρόμαστε να λυπόμαστε μαζί και οι ομάδες μας είναι πρωταγωνίστριες. Όνειρο μου να γίνει και πάλι η Θεσσαλονίκη πρωταγωνίστρια και στο μπάσκετ…», είπε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags