Facebook Pixel ΑΕΚ - Ματίας Αλμέιδα: Με σύστημα... Αλμέιδα η ΑΕΚ! Δικαίωση Οφρυδόπουλου - Λιοντάρια Σιμάνσκι-Κριχόβιακ
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-02 00:21:00

Με σύστημα... Αλμέιδα η ΑΕΚ! Δικαίωση Οφρυδόπουλου - Λιοντάρια Σιμάνσκι-Κριχόβιακ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Με σύστημα... Αλμέιδα η ΑΕΚ! Δικαίωση Οφρυδόπουλου - Λιοντάρια Σιμάνσκι-Κριχόβιακ

Με εμφάνιση όπως αυτή κόντρα στον ΠΑΟΚ, η Ένωση δεν φοβάται κανέναν. Έδειξαν ωραία πράγματα οι παίκτες στον νέο τους προπονητή

Η ΑΕΚ όλες τις προηγούμενες ημέρες ζούσε στον αστερισμό του Ματίας Αλμέιδα, του ανθρώπου που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας μετά τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου! Παρότι ο Αργεντινός τεχνικός έχει συμφωνήσει σε όλα με την Ένωση, η ανακοίνωση της πρόσληψής του θα καθυστερήσει, για λόγους αγωνιστικούς, αφού η ομάδα πρέπει να είναι συγκεντρωμένη ειδικά από τη στιγμή που παίζει με την πλάτη στον τοίχο και κυνηγά το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Στην Τούμπα οι κιτρινόμαυροι έδειξαν την απαραίτητη σοβαρότητα και το αγωνιστικό πρόσωπο που έπρεπε. Έβγαλαν ακόρεστη ενέργεια, συνεργασίες, δημιουργία. Έπαιξαν με τη μπάλα κάτω, δημιουργούσαν χώρους και έφτιαξαν αρκετές ευκαιρίες. Παρότι έλειπε στην ΑΕΚ ο βασικός της επιθετικός, ο Αραούχο (που ήταν τραυματίας) και ο εκ των βασικότατων αμυντικών της, ο Βράνιες (με απόφαση Οφρυδόπουλου), με τον Λε Ταλέκ, η ομάδα του Οφρυδόπουλου εμφανίστηκε πολύ φορμαρισμένη.

Ο υπηρεσιακός τεχνικός της ομάδας του Δικέφαλου αετού δικαιώθηκε 100% με την επιλογή να βάλει τον Άμραμπατ σε ρόλο ψευτοεννιαριού εν τη απουσία του «Τσίνο», έχοντας έναν Μάνταλο πολύ ορεξάτο, Τσούμπερ-Γκαρσία απειλητικούς και τα δύο πολωνικά λιοντάρια, τον Κριχόβιακ και τον Σιμάνσκι να ματώνουν (στην κυριολεξία ο δεύτερος) και να βγάζουν μία δυναμική που αν μη τι άλλο "φτιάχνει" τους οπαδούς.

Οι κιτρινόμαυροι προηγήθηκαν σε ένα πολύ σημαντικό μομέντουμ! Στο 15', εννιά λεπτά μετά το ακυρωθέν γκολ του Τσόλακ. Για μία στιγμή όμως τους έλειψε η συγκέντρωση και κατάφεραν να δεχτούν ένα ακόμα χαβαλέ γκολ αυτήν τη σεζόν με τον Τσούμπερ (περισσότερο) και τον Χατζισαφί (λιγότερο) να έχουν μερίδιο ευθύνης στη φάση που ο Τσόλακ βρήκε απάντηση για τον ΠΑΟΚ για την ισοφάριση.

Η ΑΕΚ, η οποία ήταν και πολύ τυχερή, αφού στο 83' ο πρώην παίκτης της, ο Νέλσον Ολιβέιρα είχε δοκάρι, θα μπορούσε να πάρει τη νίκη βάσει ευκαιριών, απέναντι σε έναν εξίσου λαβωμένο ΠΑΟΚ, είχε παράπονα με τη διαιτησία. Όπως και ο Λουτσέσκου είχε παράπονο από τον Βούλγαρο Καμπάκοφ, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα ότι ο ρέφερι το έχασε το ματσάκι...

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης ήταν και το ντεμπούτο του Φράνσον, για τον οποίο έχει ξεσηκωθεί πολύ συζήτηση για το αν θα γίνει... Ντατσένκο. Ο Σουηδός τρεις μήνες μετά την απόκτησή του έκανε το ντεμπούτο του στην Τούμπα και έπαιξε ξανά σε επίσημο ματς για πρώτη φορά μετά τις 4 Δεκεμβρίου και στην τότε αναμέτρηση της Νόρκεπινγκ με την Γκέτεμποργκ. Γι'αυτό δεν μπορούμε να τον κρίνουμε με ασφάλεια, καθώς δεν έχει καθόλου αγωνιστικό ρυθμό.

Για την ΑΕΚ που είναι 5η με 52 βαθμούς (54 ο ΠΑΟ, 52 ο Άρης) η συνέχεια θα είναι το ίδιο σκληρή στη μάχη που δίνει για να μη χάσει το τρένο για την Ευρώπη,. Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος νίκησε τον Άρη στη Λεωφόρο, θα είναι ένα ακόμα ματς do or die στο ΟΑΚΑ. Θα έχει όμως ένα ακόμα ματς εντός έδρας με τον ΠΑΣ την 8η αγωνιστική των πλέι οφ, πριν ταξιδέψει την 9η αγωνιστική στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον έτερο ανταγωνιστή, Άρη, για να καταλήξει τη 10η αγωνιστική κόντρα στον Ολυμπιακό.

Πάντως αν η ΑΕΚ παίξει, όπως έπαιξε στην Τούμπα, τότε δεν έχει να φοβηθεί κανέναν στη συνέχεια. Οι παίκτες ήταν σαν να έπαιζαν με... σύστημα Αλμέιδα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Σαν να έπαιζαν για τον νέο τους προπονητή, στον οποίο δεδομένα ήθελαν να δείξουν πράγματα. Και έδειξαν ωραία πράγματα, αν και μία ισοπαλία δεν είναι ποτέ αποτέλεσμα για να πανηγυρίζει μία ομάδα της ιστορίας και του μεγέθους της ΑΕΚ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags