ΑΕΚ: Όπως αναφέρει το «Mediatempo», ο νέος τεχνικός της Ένωσης έχει κάνει ήδη επαφές με τον Ορμπελίν Πινέδα, αλλά για να προχωρήσει το θέμα θα πρέπει να βρεθεί φόρμουλα με τη Θέλτα, η οποία συζητάει για πώληση και όχι για δανεισμό που θέλουν οι Κιτρινόμαυροι.

«Το μέλλον του Ορμπελίν Πινέδα θα μπορούσε να παραμείνει στην Ευρώπη. O παίκτης ξέρει ότι πρέπει να φύγει από την Θέλτα αυτό το καλοκαίρι εάν θέλει να έχει λεπτά και ρυθμό παιχνιδιού ώστε να είναι στη λίστα των παικτών που θα πάρει ο Χεράρδο Μαρτίνο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Σύμφωνα με πηγές, ο Πινέδα έχει ήδη λάβει κλήση από τον Ματίας Αλμέιδα για να ενισχύσει την ομάδα της ΑΕΚ, ενός συλλόγου στον οποίο εντάχθηκε ο Αλμέιδα πριν από μερικές εβδομάδες», αναφέρει συγκεκριμένα το δημοσίευμα. Και καταλήγει:

«Η ελληνική ομάδα θέλει να διαπραγματευτεί για τον δανεισμό του παίκτη, αλλά η Θέλτα προσπαθεί να τον πουλήσει, αφού καταλαβαίνει ότι ο Πινέδα δεν αρέσει στον προπονητή Εντουάρντο Κοουδέτ. Έτσι θα ελευθερωθεί και μια θέση ξένου».