Facebook Pixel Ολυμπιακός - Μόργκαν Ντε Σάνκτις: "Ο ρόλος του Ντε Σάνκτις στον Ολυμπιακό και ο Μουρίνιο" - Τον... μισούν στη Ρόμα - Τον θέλει η Μίλαν!
Ποδόσφαιρο
| 2022-06-07 10:00:00

"Ο ρόλος Ντε Σάνκτις στον Ολυμπιακό και ο Μουρίνιο" - Τον... μισούν στη Ρόμα - Τον θέλει η Μίλαν!

του Γιώργου Κτενά και του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ο ρόλος Ντε Σάνκτις στον Ολυμπιακό και ο Μουρίνιο" - Τον... μισούν στη Ρόμα - Τον θέλει η Μίλαν!

Γιατί τον θέλουν στο Λιμάνι, η οργή στη Ρώμη και το πολύ σοβαρό τροχαίο. Το όνομά του ακούστηκε για τους Πειραιώτες, σε έναν πολυσύνθετο ρόλο ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη ομάδα. Παρά το εντυπωσιακό του βιογραφικό πάντως, ακόμα δεν έχει δείξει κάτι εντυπωσιακό ως στέλεχος του ποδοσφαίρου.

Ο Μόργκαν Ντε Σάνκτις μπλέχτηκε τις τελευταίες ημέρες στα ερυθρόλευκα ρεπορτάζ. Υπάρχουν πιθανότητες ο βετεράνος Ιταλός τερματοφύλακας να αναλάβει ρόλο στον Ολυμπιακό, με δημοσιεύματα να υποστηρίζουν, ότι θα αποκτήσει πόστο τεχνικού ή αθλητικού διευθυντή. Θα αποτελέσει έναν σημαντικόν κρίκο στο οργανόγραμμα του συλλόγου, βοηθώντας τόσο την πρώτη ομάδα, όσο και τον Ολυμπιακό Β με την Ακαδημία.

Ο Ντε Σάνκτις αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2017 μετά από μεγάλη καριέρα περνώντας από Πεσκάρα, Γιουβέντους, Ουντινέζε Σεβίλλη, Γαλατά, Νάπολι, Ρόμα και Μονακό. Η Ρόμα ήταν η ομάδα που του άνοιξε την πόρτα για να συνεχίσει τη σταδιοδρομία του στο ποδόσφαιρο, αλλά από άλλη θέση. 

Την ίδια σεζόν ο Ντε Σάνκτις ανέλαβε ως τιμ μάνατζερ. Τη σεζόν 2019-2020 έγινε αρχηγός της ομάδας, μία θέση που διατήρησε μέχρι τον Φεβρουάριου του 2022. Την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού μαζί επειδή δεν υπήρχε αθλητικός διευθυντής το κενό καλύφθηκε από τους Ντε Σάνκτις και Φιένγκα, οι οποίοι δούλεψαν με τους ίδιους μάνατζερ, οι οποίοι δεν ξεπερνούσαν τους τέσσερις σε αριθμό.

"Βοηθός τεχνικού διευθυντή ο Ντε Σάνκτις - Ο ρόλος του στον Ολυμπιακό"

Ο Μόργκαν Ντε Σάνκτις, παλαίμαχος άσος και νυν στέλεχος του ποδοσφαίρου, βρέθηκε στο ρεπορτάζ των Πειραιωτών για να αναλάβει πόστο στην ομάδα, και το sportdog επικοινώνησε με τον Γιαννη Γιαννούλα, γνώστη του ιταλικου ποδοσφαίρου, προκειμένου να συλλέξουμε πληροφορίες.

"Στη Ρόμα ήταν στέλεχος από το 2017, με στόχο να είναι προπονητής είχε ξεκινήσει βέβαια (είχε πάρει και το δίπλωμα της UEFA), και κατόπιν πήρε το δίπλωμα για να γίνει αθλητικός διευθυντής. Είχε αντικαταστήσει προσωρινά το 2020 τον προηγούμενο τεχνικό διευθυντή της Ρόμα και το 2021 έγινε βοηθός τού τεχνικού διευθυντή που είχε έρθει μαζί με τον Μουρίνιο", ανέφερε αρχικά, μέσω του sportdog, ο καλός συνάδελφος

Υπάρχει κάποια μεταγραφική επιτυχία που πιστώνεται;

"Δεν μπορούμε να πούμε ότι πιστώνεται κάποια μεταγραφή στη Ρόμα, ενώ έφυγε και νωρίτερα από την ιταλική ομάδα - Πριν λήξει το συμβόλαιό του δηλαδή".

Ποιον ρόλο θα μπορούσε να έχει στον Ολυμπιακό;

"Ίσως την ένωση των ακαδημιών με την πρώτη ομάδα, έναν παρόμοιο ρόλο είχε και στη Ρόμα. Το όνομά του έχει γραφτεί, ως τεχνικός διευθυντής, για ομάδα της Serie B, ενώ υπάρχει ρεπορτάζ που τον συνδέει με τη Μίλαν ως επόμενο υπεύθυνο των ακαδημιών της".

Θα μπορούσε να φέρει παίκτες στον Ολυμπιακό;

"Δούλεψε στη Ρόμα, άρα, μετά και από τη συνεργασία με τον Μουρίνιο, θα έχει σίγουρα πρόσβαση σε παίκτες από την Πορτογαλία. Προφανώς και από την Ιταλία".

Τέλος, πες μου αν θεωρείς ότι θα μπορούσε να ταιριάξει σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός

"Θα μπορούσε να ταιριάξει, ναι, γιατί ξέρει από μεγάλες ομάδες τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως στέλεχος. Αλλά το θεωρώ τραβηγμένο να έρθει, ειδικά αφού ενδιαφέρεται και η Μίλαν για εκείνον".

Το σοβαρό ατύχημα το 2021

Στο μεσοδιάστημα ο Ιταλός παράγοντας είχε μία πολύ δύσκολη εποχή στη ζωή του. Τον Ιανουάριου του 2021 υπέστη σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην πολυσύχναστη οδό «Cristoforo Colombo» της Ρώμης και νοσηλεύτηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Υποβλήθηκε σε εγχείρηση για κοιλιακή αιμορραγία και του αφαιρέθηκε η σπλήνα.

Στη Ρώμη δεν θυμούνται με τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις την παρουσία του στην ομάδα και αυτό οφείλεται σε ένα περιστατικό μετά από ήττα της Ρόμα, όταν ήταν εν ενεργεία ποδοσφαιριστής και υπερασπιζόταν τα δοκάρια της.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και τον ρόλο που είχε στη Ρόμα ο Ιταλός. Ο Ντε Σάνκτις στη Ρώμη δούλεψε παρέα με τους Μόντσι, Πετρατσι και Φιένγκα. Ο ρόλος του συγκεκριμένα ήταν επικεφαλής ανάπτυξης των Ακαδημιών και συγκεκριμένα ηλικιών Κ19 και Κ18. Ήταν στην ουσία δεύτερος αθλητικός διευθυντής. Δεν υπήρξε ποτέ πρώτος αθλητικός διευθυντής μόνος του.

Οι φίλαθλοι τον μισούσαν και όχι επειδή ήταν κακός στα καθήκοντά του, αν και οι κακές γλώσσες στα δημοσιογραφικά έδρανα του “Ολίμπικο” του καταλογίζουν, ότι ήταν περισσότερο καλός στην οικοδόμηση δημόσιων σχέσεων.

Οργή μετά την τριάρα από τη Φιορεντίνα

Πού οφείλονται οι κακές σχέσεις με τους οπαδούς παρότι ο Ντε Σάνκτις υπήρξε από τους τερματοφύλακες που έπαιξαν καλά στη Ρόμα; Γυρίζουμε τον χρόνο πίσω τον Μάρτιο του 2015. 

Ήταν μία περίοδο που η ομάδα κατέρρεε, είχε μόνο μία νίκη στη Serie A τους τελευταίους δύο μήνες, με τη Γιουβέντους να προηγείται με 14 βαθμούς και τη Λάτσιο να την ξεπερνά κατά έναν πόντο, με τη Φιορεντίνα και τη Σαμπντόρια, να την πλησιάζουν, θέτοντας σε κίνδυνο την πρόκριση των «τζιαλορόσι» στο Champions League.

To κερασάκι στην τούρτα ήταν ο εντός έδρας αποκλεισμός από τη Φιορεντίνα στους “16” του Europa League (μετά το 1-1 του Αρτέμιο Φράνκι). Η Ρόμα έχασε με 3-0 και τα τρία γκολ τα δέχτηκα στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης. Οι οπαδοί δεν μπορούσαν να αντέξουν, ότι η ομάδα τους έχασε με κατεβασμένα τα χέρια.

Μπούκαραν στο γήπεδο και ζήτησαν εξηγήσεις. Οι παίκτες αναγκάστηκαν να φύγουν από μυστική πόρτα για να γλιτώσουν από το μένος των οπαδών. Ο προπονητής Ρούντι Γκαρσία έφυγε με ΙΧ και όχι με το λεωφορείο της ομάδας.

«Κανείς δεν κρύβεται από τις ευθύνες του», δήλωσε αρχικά ο Ντε Σάνκτιτς στο Roma TV και συμπλήρωσε: «Αισθανόμαστε υπεύθυνοι -- είμαστε οι πρώτοι που δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την πορεία μας. Όταν οι οπαδοί εκδηλώνουν την απογοήτευσή τους, είμαστε υποχρεωμένοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να ακούσουμε τις σκέψεις και την απογοήτευσή τους από κοντά, αλλά και μπορώ μόνο να τονίσω ότι συμμεριζόμαστε αυτές τις σκέψεις. 

Όποιος έχει περηφάνια και χαρακτήρα θα με ακολουθήσει. Αν κάποιος είναι αδύναμος, τότε δεν με ενδιαφέρει», είπε δηλώνοντας, ότι είναι στενοχωρημένος. Η τελευταία δήλωση ίσως εξόργισε περισσότερο τους ήδη εξαγριωμένους οπαδούς, οι οποίοι από τότε τον πρόσθεσαν στη λίστα με τις ποδοσφαιρικές τους αντιπάθειες.

Πάντως στον Ολυμπιακό το όνομά του ακούγεται πολύ σοβαρά και σίγουρα ο ρόλος του θα προσθέσει αίγλη για τη θέση του προορίζεται, μιας και είναι μία προσωπικότητα με βαρύ βιογραφικό και παραστάσεις.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Καραμπόλα" Τικίνιο, Σεμέδο και... Σαλάι- Τον ζήτησε ο Ζεσούς- "Έχασε" στόπερ 20 εκατ. ο Ολυμπιακός!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags