Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Καραμπόλα" Τικίνιο, Σεμέδο και... Σαλάι - Τον ζήτησε ο Ζεσούς - "Έχασε" στόπερ 20 εκατ. ο Ολυμπιακός!
Ποδόσφαιρο
| 2022-06-06 22:42:00

"Καραμπόλα" Τικίνιο, Σεμέδο και... Σαλάι- Τον ζήτησε ο Ζεσούς- "Έχασε" στόπερ 20 εκατ. ο Ολυμπιακός!

Οι Μιχείες
"Καραμπόλα" Τικίνιο, Σεμέδο και... Σαλάι- Τον ζήτησε ο Ζεσούς- "Έχασε" στόπερ 20 εκατ. ο Ολυμπιακός!

Η εμπλοκή της Νότιγχαμ, η Φενέρ και ποιος "κόπηκε" από Μαρτίνς; Ο Ευάγγελος Μίχος αποκαλύπτει ένα μεταγραφικό ντόμινο που μπορεί να προκύψει πολύ σύντομα και θα αφορά παίκτες που αγωνίζονται στον Ολυμπιακό και τη Φενέρ. Ποιοι μπορούν να φύγουν στην Αγγλία και πού θα πάει ο Ρούμπεν Σεμέδο;

Τικινιο, Σεμέδο, Σαλάι, Ζεσούς και Ολυμπιακός, Φενέρ, Φόρεστ!  Οι δυνατές παρασκηνιακές ιστορίες με όλους αυτούς πρωταγωνιστές, που στο..."τέλος της ημέρας" μπορεί να φέρουν και κάποιο ντόμινο (τύπου Σαλάι στην Φόρεστ, Σεμέδο στην Φενέρ, λέμε κάτι που αυτή την στιγμή μπορεί να φαντάζει... υπερβολικό), έχουν τιμητική τους στις σημερινές "Μιχείες".

1/ΤΙΚΙΝΙΟ: η στήλη ενεργοποίησε τις μανατζερικές πηγές της στην Κωνσταντινούπολη και έμαθε πως τον 31χρονο Βραζιλιάνο σέντερ φορ, των 6.000.000 ευρώ χρηματιστηριακή αξία, περισσότερο τον θέλει το τμήμα σκάουτινγκ της Φενερ και λιγότερο οτι τον ζήτησε ο Ζεσούς (στον οποίο πάντως παραδοσιακά αρέσουν οι Βραζιλιάνοι ενώ δούλεψε/ πήρε  πρωτάθλημα και Λιμπερταδόρες με την Φλαμένγκο). 'Όπως χαρακτηριστικά μας μεταφέρθηκε για τον Τικίνιο Σουάρες, στην συγκεκριμένη συγκυρία, είναι η κλασική περίπτωση κάποιου που σου βάζει γκολ και μετά πας και τον παίρνεις. Και ο Τικίνιο ως επιθετικός του Ολυμπιακού έβαλε γκολ στην Φενέρ μέσα, έξω ενώ τους είχε κάνει και μια... ντρίμπλα που ακόμη την θυμούνται!! Βέβαια και ο Ζεσούς τον γνωρίζει πολύ καλά από τότε που ήταν προπονητής στην Μπενφίκα και ο Βραζιλιάνος επιθετικός τα... έβαζε με την Πόρτο.

2/ΣΑΛΑΙ: είναι 24 χρονών, διεθνής Ούγγρος στόπερ, αριστεροπόδαρος (!), που ανήκει στην Φενέρ και έχει σημερινή χρηματιστηριακή αξία 12.000.000 ευρώ. Είναι 24 φορές διεθνής και ήταν από τους κορυφαίους της Εθνικής ομάδας του στην πρόσφατη νικη με 1-0 επί της αντίστοιχης της Αγγλίας! Στην Φενέρ πήγε τον Γενάρη του 2021, αγορά από τον Απόλλων Λεμεσού αντί 2.200.000 ευρώ, όταν ο τουρκικός σύλλογος δεν μπόρεσε με αυτό το ποσό (πάνω κάτω) να πάρει τον Μιχαηλίδη από τον ΠΑΟΚ (ο Σαββίδης είχε δείξει τότε το buy out των 6.000.000). Λεπτομέρεια σημαντική: Σαλάι και Μιχαηλίδης είναι "ομόσταβλοι" στην γερμανική Rogon, όπως άλλωστε και οι Πέλκας/Φορτούνης (για την... ιστορία). Η Φενέρ έχει ήδη γίει δέκτης προτάσεων για τον Σαλάι, απο Αγγλία (Αρσεναλ, Νιουκάστλ, Γουέστ Χαμ), Γερμανία (Σάλκε,Χοφενχάιμ), Ισπανία! Με τις απαιτήσεις της να ξεκινάνε από τα 20.000.000 ευρώ! 

3/ΣΑΛΑΙ: σήμερα προέκυψαν δημοσιεύματα στην Αγγλία, ακόμη και τοπικά στο Νότιγχαμ, που εμφανίζουν την Φόρεστ να ετοιμάζει κίνηση για να αγοράσει/υπογράψει τον Σαλάι!! Για την ακρίβεια πως ο αριστεροπόδαρος Ούγγρος στόπερ της Φενέρ βρίσκεται στην μεταγραφική της λίστα με αμυντικούς, μαζί με τον Ουαλλό Τζό Ρόντον (8.000.000) της Τότεναμ και τον κάπταιν της Νιουκάστλ  Τζαμάλ Λασέλς (11.000.000). Λίγοι βέβαια γνωρίζουν πως ο Σαλάι θα μπορούσε σήμερα να ήταν παίκτης του Ολυμπιακού. Όταν ολοκλήρωσε την πρώτη του σεζόν στην Κύπρο για τον Απόλλων Λεμεσού (πήγε τον Ιούλιο του 2019), είχε προταθεί στους "ερυθρόλευκους" και συγκεκριμένα στον Βαγγέλη Μαρινάκη! Ένα deal τότε που θα μπορούσε να κλείσει κάτω από εκατομμύριο. Ο Σαλάι όμως, δεν "προκρίθηκε" τότε από το τμήμα σκάουτινγκ και τον Μαρτίνς και λίγους μήνες αργότερα  η κυπριακή ομάδα τον πουλούσε 2.200.000 ευρώ στην Φενέρ...

4/ΣΕΜΕΔΟ: του έχει τρομερή εκτίμηση ο Ζόρζε Ζεσούς! Πριν από σχεδόν 2 χρόνια , ως προπονητής της Μπενφίκα, είχε πείσει την διοίκηση των "Αετών" να προσφέρουν 10.000.000 στον Ολυμπιακό για την αγορά του! Μάλιστα είχε μιλήσει αρκετές φορές και με τον διεθνή Πορτογάλο στόπερ για να τον δελεάσει αφού γνωρίζονται από παλιά και υπάρχει αλληλοεκτίμηση. Τελικά ο Σεμέδο ...πείστηκε απο τους Μαρινάκη/Μαρτίνς, έμεινε με γενναία αναπροσαρμογή αποδοχών (πήγαν πάνω από 1 εκατ. οι καθαρές) αλλά μετά από ένα χρόνο όλα  πήγαν στραβά και στα...άκρα (με τα γνωστά επακόλουθα).

Ο Σεμέδο έχει τουλάχιστον ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με τους "ερυθρόλευκους" αλλά δεν θέλουν να... βλέπει ο ένας τον άλλο. Μάλιστα ο Σεμέδο "τακίμιασε" με την Πόρτο για να την φέρουν στον Ολυμπιακό αφού οι "δράκοι" που θέλουν να τον κρατήσουν, δεν ενεργοποίησαν την συμφωνημένη (στα 5.500.000) οψ ιόν αγοράς του, προκειμένου να πιέσουν τους Πρωταθλητές Ελλάδας για διαπραγμάτευση απο μηδενική βάση ώστε να τον αγοράσουν... μισοτιμής/κοψοχρονιά (η σημερινή χρηματιστηριακή του αξία παραμένει ψηλά, στα 5.000.000 ΕΥΡΏ).

5/ΖΕΣΟΥΣ: την λύση όμως, για... Σεμέδο μπορεί να δώσει στον Ολυμπιακό ο ο 67χρονος Πορτογάλος κόουτς. Βλέπετε ο Ζεσούς που την προηγούμενη εβδομάδα ανέλαβε την Φενέρ, με πρότζεκτ να την οδηγήσει ξανά στους τίτλους, είναι πολύ πιθανό να χάσει έναν ή και δυο απο τους βασικούς του στόπερ. Για τον Σαλάι τα είπαμε παραπάνω, ο δεύτερος είναι ο διεθνής Νοτιοκορέατης Κιμ (τραυματίας αυτή την εποχή), για τον οποίο υπάρχει επίσημο ενδιαφέρον από Νάπολι, Εβερτον και Τότεναμ! Σύμφωνα ,λοιπόν, με απόλυτα αξιόπιστες πηγες απο Πορτογαλία μεριά, ο Ζεσούς στον αρχικό προγραμματισμό που έγινε με τους αξιωματούχος της Φενέρ, έριξε ήδη στο ...τραπέζι την προοπτική απόκτησης απο τον Ολυμπιακό του Ρούμπεν Σεμέδο! 

Ο Ζεσούς ασφαλώς και γνωρίζει πολύ καλά το υπάρχον status με τον συμπρατριώτη του αμυντικό ενώ έχει και την δυνατότητα της ...απευθείας επικοινωνίας μαζί του (για να τον πείσει προφανώς να... ξεχάσει την Πόρτο). Είναι βέβαια ακόμη λίγο πρώιμο αλλά  αποτελεί υπαρκτό/ρεαλιστικό σενάριο η Φενέρ να κινηθεί για την αγορά του Σεμέδο. Επαναλαμβάνω τον ζήτησε ο Ζεσούς κι αν ο Ρούμπεν είναι θετικός και όχι αρνητικός (λόγω... Κονσεϊσάο) στην βολιδοσκόπηση, τότε η κίνηση μπορεί να είναι κι άμεση (να μην περιμένουν δηλαδή πρώτα να πουληθεί ένας απο τους Σαλάι/Κιμ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκπληξη στο Λιμάνι με διεθνή Βραζιλιάνο - Μπακ 4.5 εκατομμυρίων - Αρέσει σε Μαρτίνς, έγινε κρούση!

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags